Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “SUPER EXPRESS” Ν.Π. 12580, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος με 461 επιβάτες, 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 05 δίκυκλα και 29 μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία κατάπλου του, προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα του σε βραχώδες σημείο του εσωτερικού λιμένα Τήνου.

  1. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ σύντομα το “SUPER EXPRESS” αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατέπλευσε στον εξωτερικό λιμένα ν. Τήνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

    Στη συνέχεια, επί του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου επιβιβάστηκαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία χειριστηρίων της αριστερής και της δεξιάς κύριας μηχανής καθώς και του συστήματος πηδαλιούχησης, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη.

    Από το Λιμεναρχείο Τήνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SUPER EXPRESS”, ενώ στη συνέχεια, επετράπη ο απόπλους του για τον λιμένα Ραφήνας, κενό επιβατών.

    Ακολούθως, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας , αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

    Οι 187 επιβάτες, τα 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα και τα 05 δίκυκλα με προορισμό τον λιμένα Μυκόνου, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERSTAR” Ν.Π. 9939.

    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Advertisements