Καθημερινά δίνουν μάχη με το χρόνο και τις όποιες δυσκολίες του επαγγέλματός τους για να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ο λόγος φυσικά για τα μέλη των πληρωμάτων των πτητικών μέσων που με αυταπάρνηση πετούν καθημερινά πάνω από τα νησιά των Κυκλάδων.

Σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό, όμως, επάγγελμα δεν λείπουν και τα μαθήματα ανθρωπιάς, που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι πίσω από τα σκληρά, σε κάποιες περιπτώσεις, πρόσωπα λόγω της φύσης της εργασίας τους, κρύβονται άνθρωποι με ευαισθησίες.

Αυτό απέδειξαν και τα μέλη πληρώματος που κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν την εσπευσμένη αεροδιακομιδή 6χρονου από την Νάξο προς το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο οποίος αντιμετώπιζε έντονο κοιλιακό άλγος, με διάγνωση και συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας.

Το άγχος, ο πόνος, αλλά και η αγωνία του 6χρονου αγοριού χτυπούσε «κόκκινο». Ξαφνικά, βρέθηκε στο άγνωστο και  ξενικό περιβάλλον ενός πτητικού μέσου, που επρόκειτο να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τα λεπτά της πτήσης έμοιαζαν αιώνες, όμως τα μέλη του πληρώματος φρόντισαν για μία ακόμα φορά να δείξουν το ανθρώπινό τους πρόσωπο. Ένα τάμπλετ στο οποίο έβαλαν παιδικές σειρές, αρκούσε για να απαλύνει τον πόνο του 6χρονου αγοριού και να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη του, μέσα στο αφιλόξενο μέχρι εκείνη τη στιγμή ελικόπτερο.

Η αεροδιακομιδή του 6χρονου αγοριού ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως στο πλευρό του βρέθηκαν άνθρωποι, που εκτός από την επαγγελματική τους ευσυνειδησία, έδειξαν για μία ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπό τους.

Πηγή:  www.logotypos.gr

Advertisements