Η εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής αποτελεί κάθε χρόνο ορόσημο για την σιφναϊκή ζωή.
Η Πολιούχος του νησιού τιμάται με ξεχωριστή ευλάβεια από τους κατοίκους του νησιού και τους πολυπληθείς επισκέπτες.

Φέτος το πανηγήρι γιορτάστηκε με τον πατροπαράδοτο παραδοσιακό τρόπο.
Με λιγοστούς περιορισμούς ο κόσμος συμμετείχε ψυχή τε και σώματι στο μοναδικό αυτο τελετουργικό.

Η εικόνα έφτασε στις Καμάρες και από τον Άγιο Γεώργιο κατευθύνθηκε προς την προβλήτα του λιμανιού των Καμαρών.
Επικεφαλής της πομπής ήταν ο υπεροχος Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Σύρου, ο Δωρόθεος ο Β´.

Συνοδεία των ιερέων του νησιού, των ψαλτών, των αρχών του νησιού, των εκπρωσώπων της πολιτικής εξουσίας, πλήθους πιστών η εικόνα μεταφερθηκε στα χέρια των φετινών πανηγυράδων μέχρι το μεγαλοπρεπές πλοίο της Sea Jets.

Στο πλοίο μπήκε συνοδεία τουκκ Δωροθέου Β΄πάτερ Ιωάννη των ψαλτών, της δημάρχου κας Ναδάλη Μαρίας των βουλευτών Φίλιππου Φόρτωμα και Κατερίνας Μονογιού, του εκπροσώπου της κυβέρνησης Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Ναυτιλίας κ. Κουτουλάκη, και των πανηγυράδων κ.κ. Νικηφόρου και Κων. Βερνίκου και της οικογένειας κας Μαργιώρας Γεωργούλη αλλά και των εθελοντών που μετέφεραν τα λάβαρα

Για πρώτη φορά έπειτα από το 2006 δεν ήταν κάποιο πλοίο της Aegean Speed Lines αυτό που θα μετέφερνε την εικόνα από τις Καμάρες στον Ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής.
Η σκυτάλη παραδόθηκε στο “Champion Jet 1” της Sea Jets που ολοένα και πιο ενεργά εμπλέκεται στα ακτοπλοϊκά δρώμενα της Σίφνου.

Ο καπετάνιος του πλοίου είναι ο άξιος καπετάν-Νίκος ο Χλωρός, ο γιος του θρυλικού καπετάν-Γιώργη του Χλωρού που μίσεψε για το στερνό ταξίδι πριν από ενάμισι χρόνο.

Η αξιωματικός του «Champion Jet 1” παρέλαβε την εικόνα στον καταπέλτη του πλοίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο χώρο της Οικονομικής Θέσης του πλοίου.
Εδω τελέστηκε αγιασμός παρουσία των τυχερών επιβατών του πλοίου.

Ο Μητροπολίτης Κυκλάδων τέλεσε τον αγιασμό επί του πλοίου αναφέροντας και τον Μάριο Ηλιόπουλο, της Sea Jets που συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην ακτοπλοΐα μας.

Το πλοίο μετά από σύντομο ταξίδι έφτασε στην Χρυσοπηγή όπου έλαβε μέρος το τελετουργικό της μεταφοράς της εικόνας στον Ιερό Βράχο.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός και το πατροπαράδοτο πανηγύρι όπως το ξέραμε τον παλιό καλό καιρό.

Η Παναγιά στέκει αρωγός σε όλους όσους έχουν την ανάγκή της.
Και οι άνθρωποι ευλαβικά προσέρχονται να τιμήσουν την Χάρη της!!!

Και του χρόνου με υγεία!!!

Δείτε το βίντεο:

Και φωτογραφίες:

 

Advertisements