Το λιμάνι του Πειραιά είναι πάντα πολύβουο.
Πλοία μπαίνουν, πλοία φεύγουν.
Ειδικά το καλοκαίρι έχουμε μία αέναη κίνηση πλοίων.
Ας δούμε κάποια από τα πλοία αυτά.
Βλέπουμε να μπαίνει στο λιμάνι το αμφίπλωρο «ΑΧΑΙΟΣ» της 2wayferries.


Είναι ένα πλοίο που ναυπηγήθηκε στο Πέραμα το 2006.
Οι διαστάσεις του είναι:
Μήκος: 87,70 μέτρα
Πλάτος: 16,00 μέτρα
Βύθισμα: 3,50 μέτρα
Είναι ένα πλοίο που έχει περάσει από πολλές γραμμές, ενώ έχει και διεθνή καριέρα.
Έχει ταξιδέψει στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας, Piombino – Portoferraio στην Ιταλία και, φυσικά, στην γραμμή της Αίγινας.
Είναι ένα πλοίο άνετο, λειτουργικό, οικονομικό.
Η εταιρεία του κυριαρχεί στις γραμμές του Σαρωνικού, ενώ έχει σημαντική παρουσία και στις γραμμές Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.
Ο στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει πολλά πλοία, μεταξύ αυτών τα πλοία που αποκτήθηκαν από την Hellenic Seaways (Saronic Ferries), όπως το “Poseidon Hellas” και το «Apollon Hellas” που ταξιδεύουν χρόνια πολλά στον Σαρωνικό.


Ο καπετάνιος του «ΑΧΑΙΟΣ» πρέπει να είναι ο καπετάν-Γιώργος Διακάκης, του οποίου ο πατέρας υπήρξε επίσης βέρος ακτοπλόος.
Ο καπετάν-Γιώργος Διακάκης ταξίδευε για χρόνια με τον καπετάν-Γιώργο τον Αρβανίτη, από το «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ μέχρι το «Αριάδνη» και το «Νήσος Σάμος» της Hellenic Sea Ways.
Έχει περάσει και από το “Blue Star 1” της Blue Star και από τα ταχύπλοα της Sea Jets.
Προς το τέλος του βίντεο βλέπουμε να σαλπάρει από το λιμάνι του Πειραιά το «Γεώργιος Μπρούφας» βάζοντας ρότα για Σαλαμίνα.


Τα δύο αδελφά πλοία «Γεώργιος Μπρούφας» και «Γεώργιος Μπρούφας 2» εξυπηρετούν χρόνια τη σύνδεση του λιμανιού του Πειραιά με το Καματερό και τα Παλούκια της Σαλαμίνας.


Είναι ένα όμορφο ταξίδι που δίνει την ευκαιρία στον επιβάτη να δει τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα από μια άλλη οπτική γωνία.
Το θαλασσινό ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά είναι ο πιο όμορφος τρόπος για να φτάσει κανείς στην ιστορική και πολύπαθη Σαλαμίνα.

Δείτε το βίντεο:

Advertisements