Ένα βήμα πριν την υλοποίησή του βρίσκεται πλέον το υδατοδρόμιο Κυλλήνης, καθώς εκδόθηκε από το ΥΠΕΝ η τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του λιμένα Κυλλήνης για την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου.

Θέμα ημερών θεωρείται πως είναι η έκδοση της άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα να υποστηρίζει πως το γεγονός αυτό θα δώσει τουριστική ώθηση στη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, τονίζοντας πως η απόφαση σημαίνει την ουσιαστική αναβάθμιση τόσο του λιμένα Κυλλήνης, όσο και του Δήμου. «Πλέον, ο λιμένας Κυλλήνης αναβαθμίζεται ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό θαλάσσιο προϊόν μαζί με το λιμάνι και το υδατοδρόμιο. Στόχος μας είναι η Κυλλήνη με το υδατοδρόμιο να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο που θα συνδέει το Ιόνιο με το Αιγαίο.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας και το υδατοδρόμιο είναι ένα έργο που δίνει μια μεγαλύτερη τουριστική ώθηση στην περιοχή. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας», τόνισε ο Γιάννης Λέντζας.

Σύμφωνα με την απόφαση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια, στον λιμένα Κυλλήνης αναμένεται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο με πτητικό έργο έως είκοσι ζεύγη πτήσεων σε βάθος πενταετίας και περιλαμβάνει χερσαίες, κτιριακές εγκαταστάσεις γραφείων διοίκησης υδατοδρομίου, εξυπηρέτησης επιβατών και των αποσκευών τους, πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων, καθώς και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσθαλάσσωση, αποθαλάσσωση και υδατοδρόμησή τους.

Οι χερσαίες εγκαταστάσεις αναπτύσσονται εντός του υφιστάμενου κτιρίου του λιμένα και οι πλωτές παράλληλα με τον εσωτερικό μώλο που οριοθετεί το αλιευτικό καταφύγιο. Οι διάδρομοι προσ-αποθαλάσσωσης χωροθετούνται εξωτερικά του λιμένα σε θέση ανατολική-βορειοανατολική.

www.in.gr

Advertisements