Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Αυγούστου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Καταβατή τιμητική εκδήλωση – αναφορά στον Σίφνιο ποιητή Αριστομένη Προβελέγγιο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Στα μονοπάτια των θεών” που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου με την επιμέλεια του κ. Μ. Καρατζογιάννη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση αυτοσχέδιων στίχων της κ. Φλώρας Γεωργούλη. Στη ζωή και το έργο του ποιητή των Εξαμπέλων αναφέρθηκαν η κ. Μαργαρίτα Βασταρδή και ο κ. Γιώργος Ν. Θεοδώρου οι οποίοι τόνισαν την επίδραση της Σίφνου στο έργο του σπουδαίου ποιητή.

Ποιήματα του Αριστομένη Προβελέγγιου απήγγειλε η εκλεκτή ηθοποιός κ. Πέγκυ Σταθακοπούλου η οποία κατάφερε να μεταφέρει στο κοινό που κατέκλυσε την πλατεία Αγ. Γεωργίου το πνεύμα του.

Την εκδήλωση έκλεισε η δήμαρχος Σίφνου κ. Μαρία Ναδάλη η οποία ευχαρίστησε τους συντελεστές της πετυχημένης βραδιάς. Στο κοινό διακρίναμε μεταξύ άλλων τον αρχιερατικό επίτροπο Σίφνου π. Δημήτριο Διαμαντή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Χρυσίνη, τον γραμματέα του Δήμου κο Απόστολο Πιττή, τον  σύμβουλο κ. Μανώλη Χρυσόγελο και τον κ. Μανώλη Αναστασιάδη των Σιφναικών Νέων.

Επι τη ευκαρία ας θυμηθούμε το βίντεο που είχαμε ανεβάσει και τι είχαμε γράψει για τον μεγάλο ποιητή στις 29/3/21 με τίτλο «ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ»Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://kaipoutheos.gr/2021/03/%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%83%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%b4.html

Ενώ κατα τη διάρκεια της ημέρας θα δημοσιεύσουμε και βίντεο από την χθεσινή εκδήλωση

Advertisements