Στη μαγεία του δειλινού

Στην Αγία Αικατερίνη των Καμαρών ζήσαμε χθες το δειλινό μαγικές στιγμές που μα χάρισαν απλόχερα τρεις νέοι μουσικοί από τη Σίφνο.
Ο Φίλιππος ο Πατριάρχης, ο Νίκος Βίκτωρα Μαυρογιάννης και ο Γιάννης ο Τρίχας έπαιξαν σκοπούς και τραγούδια της σιφναϊκής παράδοσης στην αυλή της Αγίας Αικατερίνης των Καμαρών.Τους ευχαριστούμε που δέχθηκαν να παίξουν για το kaipoutheos.gr
Με φόντο τις Καμάρες οι τρεις μουσικοί έντυσαν με νότες το αυγουστιάτικο δειλινό.

Ο Φίλιππος και ο Νίκος ξεκίνησαν τη μουσική όταν ήταν 14 -15 ετών, ενώ ο Γιάννης είναι μουσικός τέταρτης γεννιάς αφού ο πατέρας του και ο παππούς του παίζουν λαούτο, ενώ ο προπάππους του έπαιζε βιολί.

Είναι πολύ όμορφο να ακούς και να βλέπεις τούτους τους μουσικούς που παραλαμβάνουν τη σκυτάλη από τους πιο παλιούς και συνεχίζουν να κρατούν ζωντανή την παράδοση.
Όσο υπάρχουν μουσικοί να παίζουν αυτούς τους παλιούς σκοπούς όλα αυτά θα παραμένουν ζωντανά.

Οι άνθρωποι που έτυχε να βρεθούν στην Αγία Αικατερίνη χάρηκαν το απρόσμενο μουσικό δώρο.
Είναι σίγουρα πολλοί επισκέπτες του νησιού που θα ήθελαν να ακούσουν αυτούς τους σκοπούς και αυτά τα τραγούδια ειδικά σε ένα τόσο ειδυλιακό περιβάλλον όσο αυτό της Αγίας Αικατερίνης πάνω από τη θάλασσα.

Δείτε το πρώτο βίντεο που είναι το τραγούδι “Ο Φασόλης”(λόγω του δυνατού αέρα σε κάποια σημεία ίσως η ποιότητα του ήχου δεν είναι η καλύτερη)και θα ακολουθήσουν κι άλλα:

Advertisements