Είμαστε καθημερινά πάνω στο λιμάνι της Σίφνου χειμώνα, καλοκαίρι,με κρύο, με βροχή, με αέρα, με καύσωνα, με τις ηρωικές προσπάθειες καπετάνιων, πληρωμάτων, Λιμενικών,καβοδετών, οδηγών, επιβατών,  με τις καλές και τις κακές στιγμές στηρίζουμε όλα τα πλοία που δένουν στο λιμάνι μας.

Σήμερα αυτό που είδαμε δεν το έχουμε ξαναδεί στο λιμάνι μας, ένα και μόνο πλοίο να πάρει τόσα πολλά αυτοκίνητα και επιβάτες.

Η Σίφνος φέτος όπως όλα δείχνουν θα κάνει ρεκόρ επισκεπτών, παρόλες τις δυσκολίες η Σίφνος αντέχει, παλεύει, είναι μέσα στους καλύτερους προορισμούς της Ελλάδας.

Μιλάμε καθημερινά με ναυτικούς, ναυτιλιακούς πράκτορες,καβοδέτες, καραβολάτρες, επιχειρηματίες αλλά και επισκέπτες από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία φεύγει με άριστες εντυπώσεις από το νησί και τους ανθρώπους του και με υπόσχεση να επιστρέψει σύντομα.

Σήμερα στο λιμάνι η ουρά των αυτοκινήτων που ταξίδευαν με το πλοίο της seajets TERA JET ξεκινούσε από εκεί που δενουν τα πλοία συνέχιζε σε διπλή γραμμή όλο το λιμάνι μέχρι τα πρώτα μαγαζιά και από εκεί μονή γραμμή έφτανε μέχρι την πλατεία Κουλούρη, σχεδόν μέχρι την απαγορευτική πινακίδα.

Φέτος η Σίφνος εξυπηρετείται από τρεις καλές ακτοπλοϊκές εταιρίες και με καλά πλοία.Τη hellenic seaways με το ΑΡΤΕΜΙΣ, ένα από τα καλύτερα πλοία που έχει περάσει από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ακούραστο χειμώνα καλοκαίρι.

Την zante ferries με το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ το συμβατικό με το μεγαλύτερο γκαράζ που έχει περάσει από το νησί, ακούραστο χειμώνα καλοκαίρι με όλους τους καιρούς.

Την seajets με τα δύο μικρά SEA JET2 και SUPER JET τα οποία ενώνουν καθημερινά τη Σίφνο με τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, το πολύ καλό και γνώριμο στη γραμμή(ως speedrunner4 ) ταχύπλοο SUPERRUNNER JET και το μεγαλύτερο ταχύπλοο του κόσμου TERA JET.

Όλες οι εταιρίες εξυπηρετούν με χορηγίες και δωρεάν ή μειωμένου κόστους μεταφορές στο Δήμο Σίφνου, τους φορείς και τους συλλόγους, τις ευχαριστούμε!

Συγχαρητήρια σε όσους έχουν συμβάλλει φέτος, στο Δήμο Σίφνου και τους υπαλλήλους του σε κάθε πόστο, τους συλλόγους, τους φορείς, τους ναυτικούς μας, τους Λιμενικούς, τη Αστυνομία, τους καβοδέτες, τους μεταφορείς, τους οδηγούς, τους επιχειρηματίες, τους πρακτόρους των πλοίων, τους υπαλλήλους καθαριότητας, τους εργαζομένους στον τουρισμό, τους υπαλλήλους ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και φυσικά τους όλο το ακούραστο προσωπικό του περιφερειακού ιατρείου Σίφνου αλλά και τους ιδιώτες ιατρούς.

Στηρίζουμε Σίφνο και συνεχίζουμε…καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!!!

To νησί δεν αδειάζει όσο κι αν βλέπεται να φεύγουν τόσοι, άλλοι τόσοι έρχονται!!!

Ακολουθεί το σημερινό βίντεο από το λιμάνι της Σίφνου που δείχνει αναλυτικά την κίνηση:

Αλλά και μερικές φωτογραφίες:

 

Advertisements