Από ηλεκτροπληξία έχασε τη ζωή του ένα κοριτσάκι 12 μηνών στο χωριό Αργυρό του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ωστόσο, ήταν πια αργά.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του πατέρα και της γιαγιάς του παιδιού. «Μια χαρά ήταν τα παιδάκια, έπαιζαν και ακούμπησε το χέρι στην πρίζα. Κάτι είχε εκεί μικρό για τα κουνούπια εκεί το έβαλε το χεράκι του. Σε αυτό το μηχάνημα για τα κουνούπια που ήταν στην πρίζα. Το μικρό μωράκι έπαιζε με τα δύο αδέλφια του όταν κατά λάθος έβαλε τα χεράκια του σε εντομοαπωθητικό το οποίο ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα με την υψηλή τάση ρεύματος να περνάει μοιραία από το σωματάκι του.

– Ήταν με τον μπαμπά εκείνη την ώρα;

– Με τη μαμά. Τα πρόσεχε πολύ, πολύ τα πρόσεχε. Ήταν εκεί, εκεί ήταν κοντά του», είπε η ίδια στο Mega.

« Η τάση στο σπίτι μας μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο»

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε και γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. «Όταν μας το έφεραν εδώ ήταν νεκρό. Είχαν νεκρωθεί τα εγκεφαλικά του κύτταρα. Τώρα η μητέρα μου είπε ότι το συμβάν έγινε στις 11 παρά 10 το πρωί. Προσπάθησε να βγάλει ένα εντομοαπωθητικό από την πρίζα και έπαθε ηλεκτροπληξία», είπε.

Η μητέρα επικοινώνησε, λίγο μετά τις 11 το πρωί, με τον παιδίατρό της, ο οποίος της συνέστησε να κάνει μαλάξεις στο παιδί μέχρι να φτάσει στο χωριό το ΕΚΑΒ. «Μου είπε ότι επικοινώνησε με κάποιον παιδίατρο και τους συνέστησε να κάνουν κάποιες μαλάξεις μέχρι να έρθουν εδώ πέρα στο κέντρο υγείας», υπογράμμισε η γιατρός του κέντρου υγείας στο οποίο μεταφέρθηκε άμεσα το κοριτσάκι αλλά ήταν ήδη αργά. «Η τάση που έχουμε στο σπίτι μας είναι αρκετή. Και μεγάλος να ήταν θα τον σκότωνε. Κι εγώ αν βάλω το χέρι μου στην πρίζα, θα με σκοτώσει. Η τάση που έχουμε στο σπίτι μας μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο», συμπλήρωσε η ίδια.

Η σορός του παιδιού, που ήταν το τρίτο της οικογένειας, πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ώστε να γίνει νεκροψία – νεκροτομή και να επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου του. Οι γονείς δήλωσαν, σχετικά με το εάν χάθηκε πολύτιμος χρόνος από το νοσοκομείο, ότι όλοι ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για να σώσουν το παιδί, αλλά αυτό δυστυχώς δε στάθηκε αρκετό.

www.ethnos.gr

Advertisements