Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο ανοιχτό κατάστρωμα κρουαζιεροπλοίου σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον Τουριστικό Λιμένα ν. Ρόδου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και το ΕΚΑΒ. Εντός δέκα λεπτών κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά με ιδία μέσα, το οποίο διαπιστώθηκε και από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιβιβάστηκε στο πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ στην συνέχεια μετά από την προσκόμιση του βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για τον λιμένα Ηρακλείου.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε εναποθετημένα ανάκλιντρα (ξαπλώστρες) στο ανωτέρω κατάστρωμα, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κεντρική φωτογραφία: Giorgos Despotakis

Πηγή: https://seanews.gr

Advertisements