Ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες οι εργασίες βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας.
Κατά τη διάρκεια της 2ης θητείας μας (2014-2019), μετά από επικοινωνία και αποστολή σχετικής πρόσκλησης,
μας επισκέφτηκε ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, με τον οποίο συζητήσαμε τα θέματα των αθλητικών υποδομών της Σίφνου (σημαντική τότε η αρωγή της συνεργάτιδάς μας Ρόνιας Αναστασιάδου , την οποία ευχαριστούμε θερμά).
Ως αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, ήταν η χρηματοδότηση από τη ΓΓ Αθλητισμού ποσού 73.141,40€, για τις εξής παρεμβάσεις:
Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στις Καμάρες:
➢ εγκατάσταση νέου συνθετικού χλοοτάπητα.
➢ τοποθέτηση νέας περίφραξης και διχτιού οροφής
➢ κατασκευή νέου ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση 4 νέων πυλώνων φωτισμού
Γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ στο Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου:
➢ κατασκευή υποδομών ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων
Γήπεδο ΕΠΑΛ:
➢ κατασκευή σκάμματος και διαδρόμου για την πραγματοποίηση του άλματος εις μήκος
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2018, προχωρήσαμε στην ανάθεση εκπόνησης των μελετών και σύνταξης των τευχών δημοπράτησης του έργου «Αναβάθμιση και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Σίφνου» με την υπ. αριθ. 195/2018 απόφασή μας (ΑΔΑ: 7ΧΠΜΩ1Τ-ΦΔΒ).
Στη συνέχεια, στις 22 Απριλίου 2019 (4 μήνες πριν τη λήξη της θητείας μας), το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:
➢ την έγκριση και παραλαβή της θεωρημένης μελέτης του έργου «Αναβάθμιση και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σίφνου», με την υπ. αριθ. 85/2019 (ΑΔΑ: 6ΔΝΒΩ1Τ-ΖΗΛ) και
➢ την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σίφνου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την πράξη: «Αναβάθμιση και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σίφνου» ποσού 73.141,40€, με την υπ. αριθ. 86/2019 (ΑΔΑ: 6ΗΜΞΩ1Τ-ΘΘΡ).
Για λόγους που η τωρινή Δημοτική αρχή γνωρίζει, υπήρξε σημαντική καθυστέρηση τριών (3) ετών στην υλοποίηση των παραπάνω έργων, ενώ η μόνη εκκρεμότητα αφορούσε στη δημοπράτησή τους (διαδικασία που δεν υπερβαίνει τους 4 μήνες…)
Προφανώς, η κα Ναδάλη, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις προσπάθειες που καταβάλαμε και στον τομέα του αθλητισμού, παρουσιάζοντας έργα που δήθεν υλοποιεί η ίδια.
«Έρχεται τόσο γρήγορα η στιγμή που δεν υπάρχει πια τίποτα για να περιμένουμε», όπως είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Προυστ.

Ανδρεας Μπαμπουνης
τ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

Advertisements