Σαράντα σχεδόν ημέρες και το yacht «007 James Bond» που εκμεταλλεύεται Ελβετός επιχειρηματίας βρίσκεται ακόμα στο ίδιο σημείο, στην γραφική παραλία Κολώνα της Κύθνου.

Από την πρώτη στιγμή, στις αρχές του Σεπτεμβρίου που το σκάφος προσάραξε, ξεκίνησαν διαδικασίες για την απομάκρυνσή του. Για το λόγο αυτό, έφτασε στην Κύθνο εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ανελκύσεις και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίον θα ρυμουλκήσει το υπερπολυτελές σκάφος.

Παρόλα αυτά το πλοίο, όπως φαίνεται και στο βίντεο βρίσκεται ακόμα στην ίδια θέση.

Ο λόγος προσάραξης του σκάφους
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης επικαλέστηκε κακή λειτουργία των οργάνων, του GPS, με αποτέλεσμα η θαλαμηγός να πέσει στα βράχια. Για να μην βυθιστεί το σκάφος, ο κυβερνήτης το έβγαλε στην παραλία της Κολόνας, μιας από τις διασημότερες παραλίες.

«Δεν υπάρχει κάποια περιβαλλοντική επίπτωση. Ήδη ένα μεγάλο σκάφος έχει αναλάβει την άντληση των καυσίμων και στη συνέχεια την απομάκρυνση από την παραλία. Ενεργήσαμε άμεσα, τοποθετώντας τον πλωτό φράκτη, ώστε να μην υπάρξει μόλυνση», είπε στην ΕΡΤ ο κ. Γαρδέρης, λίγες μέρες μετά το συμβάν εκτιμώντας ότι έως τα μέσα Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Πηγή: www.boatfishing.gr

Advertisements