Τη Νάξο και την Αμοργό επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος το διήμερο 20 – 21/11.

Στη Νάξο παραβρέθηκε στη λαϊκή γιορτή για το Ρακιζιό που οργανώθηκε στο Αγερσανί, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε την Κωμιακή, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αντώνη Αλιμπέρτη και κατοίκους του χωριού.

Ανάμεσα στα προβλήματα που αναδείχθηκαν και πάλι, ήταν ο παραγκωνισμός πολλών δημοτικών κοινοτήτων και ιδιαίτερα της ορεινής Νάξου από τις ιεραρχήσεις και προτεραιότητες του δήμου, ενώ στηλιτεύτηκε και η κατάργηση με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ της δυνατότητας συγκρότησης τοπικών ψηφοδελτίων στις δημοτικές κοινότητες εκτός των συνδυασμών των υποψήφιων δημάρχων. Κατά τα λοιπά η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μεγάλα ζητήματα της ακρίβειας που ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων συνταξιούχων που παραμένουν στα ορεινά χωριά.

Στην Αμοργό τη Δευτέρα 21/11 με την ευκαιρία της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι, ενώ το απόγευμα παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Δήμου για την παρουσίαση των Επετειακών Εκδόσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο της Αιγιάλης. Στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου και όλων των συντελεστών για τις συγκεκριμένες εκδοτικές πρωτοβουλίες, που αποτελούν παράδειγμα, διότι αναδεικνύουν σημαντικά ιστορικά στοιχεία της Αμοργού κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Τέλος ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη Χώρα και στην Αιγιάλη.

     

22/11/2022

Advertisements