Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωϊ στο λιμάνι των Καμαρών της Σίφνου.
Μία μέρα γιορτής και χαράς για τη Σίφνο και τους Σιφνιούς.

Το πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ» της AEGEAN SEA LINES κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σίφνου.
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Φινλανδία μερικές μέρες πριν και σήμερα το πρωί πέρασε συμβολικά από τη Σίφνο πριν τον τελικό του προορισμό που είναι η Ναυπηγοεπισκευατική Ζώνη του Περάματος.

Σε μια απίστευτη παγωνιά, με έναν αέρα να λυσσάει πραγματικά, ζήσαμε ένα ανεπανάληπτο καλωσόρισμα του νέου πλοίου.
Μία ιεροτελεστία που ερχόταν από άλλες εποχές.
Το «ΑΝΕΜΟΣ», το καϊκι «Άγιος Αντώνιος», η εικόνα του «Άγιος Συμεών», οι άνθρωποι, τα πυροτεχνήματα, οι ευχές ζέσταναν τις καρδιές όλων

Το πλοίο σφύριζε στις Καμάρες χαρούμενο και γελαστό.
Μέσα στις Καμάρες το πλοίο έλαμπε στην παγωνιά.
Το «ΑΝΕΜΟΣ» είναι ένα πανέμορφο πλοίο που έχει πολλά να προσφέρει στη γραμμή

Η άφιξη ενός νέου πλοίου σε μία γραμμή αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός.
Κάθε νέο πλοίο έχει τη δική του δυναμική και φέρνει έναν νέο αέρα στη γραμμή.

Ο καιρός στις Καμάρες ήταν για τα καλά αγριεμένος.
Σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό σκηνικό ξετυλίχτηκε μία ιεροτελεστία που ερχόταν από αλλοτινές εποχές.
Κάποιοι θυμήθηκαν τις εποχές που η εταιρεία του Ευγενίδη έφερνε τα νέα της πλοία της στη Χρυσοπηγή για αγιασμό και ευλογία.

Η Σίφνος είναι η γενέτειρα του Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, ιδρυτή της AEGEAN SPEED LINES, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2005 με το «SPEEDRUNNER I”.
Το καλοκαίρι του 2022 η εταιρεία διέκοψε προσωρινά τις δραστηριότητές της με την πώληση του «SPEEDRUNNER IΙΙ».
Με την αγορά του «ROSELLA” η εταιρεία εκπληρώνει την υπόσχεσή που είχε δώσει τον Ιούνιο του 2022 για επαναδραστηριοποίηση στη γραμμή.

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης είναι ο νέος πανηγυράς της εικόνας του του Αγίου Συμεών, του μοναστηριού που είναι σκαρφαλωμένο ψηλά πάνω από τις Καμάρες.

Το πανηγύρι του Αγίου Συμεών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πανηγύρι της Σίφνου μετά της πολιούχου Παναγίας Χρυσοπηγής.

Στη Σίφνο υπάρχει η παράδοση ο παλιός πανηγυράς να παραδίδει την εικόνα στον νέο πανηγυρά, ο οποίος θα κρατήσει την εικόνα όλο το χρόνο στο σπίτι του σαν ευλογία και χαρά.
Εδώ ειχαμε την σπάνια περίπτωση η εικόνα να παραδίδεται στο πλοίο του νέου πανηγυρά που θα τη μεταφέρει στο Πέραμα και στον Πειραιά.

Η εικόνα του Αγίου Συμεών λειτουργήθηκε το πρωί  σήμερα στον τον Άγιο Γεώργιο των Καμαρών δίπλα στην πολιούχο του νησιού Παναγία Χρυσοπηγή και εν συνεχεία μεταφέρθηκε από τον Αντώνη Καλογήρου στο λιμάνι.

 


Ο Αντώνης ο Καλογήρου παιδικός φίλος του κου Λεωνίδα μετέφερε την εικόνα στο σπίτι του Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη ως ευλογία.
Την ιδια ώρα το πλοίο έφτανε στο λιμάνι των Καμαρών.

Κόσμος πολύς περίμενε το νέο καράβι.
Με χαρούμενες σφυριξιές το πλοίο χαιρέτισε τον κόσμο και τη Σιφνο.
Ο Καπετάν-Γιώργος ο Ευμορφόπουλος έκανε επιδέξιες κινήσεις με το πλοίο θέλοντας να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την υποδοχή.

Ο καπετάν-Γιώργος ο Ευμορφόπουλος είχε δώσει την υπόσχεση πως η εταιρεία θα επέστρεφε στη γραμμή μετά την πώληση του «SPEEDRUNNER III”.
Και η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα.

Ο Αντώνης ο Καλογήρου μας είπε στην αυλή του σπιτιού του Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη πως «Τον Ιούνιο που πουλήθηκε το «SPEEDRUNNER III” κλαίγαμε όλοι πάνω στο μώλο από λύπη, ενώ σήμερα κλαίμε από χαρά»

Στο λιμάνι παρόντες αρκετός κόσμος, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κος Ιωάννης Δεπάστας, η Δήμαρχος κα  Μαρία Ναδάλη ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Νίκος Χρυσίνης, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Γεωργούλης Γεώργιος, Φρατζής Αντώνιος και Λουκής Γεώργιος, ο Δημοτικός σύμβουλος κος Γιάννης Ραφελέτος ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κος Κωστής Λουκατάρης, ο εκπρόσωπος του λιμενικού ταμείου κος Ανδρέας Καλογήρου , ο πρώην Δήμαρχος κος Ανδρέας Μπαμπούνης, ο περ σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος κος Γιάννης Γεροντής, o πρώην έπαρχος ΠΕ Μήλου κος Νικόλαος Βενάκης, και αρκετοί ακόμη.

Στο καϊκι «Καπετάν Αντώνης» επιβιβάστηκε η παλιά πανηγυρού κα Ζέφυ Πέτακα Χριστόπουλου με την εικόνα του Αγίου Συμεών, η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Νίκος Χρυσίνης, ο Αντώνης ο Καλογήρου και λίγοι σκόμα.

Το καϊκι προσέγγισε τον μπαρκαρίζο του πλοίου για την παράδοση της εικόνας.
Χρειάστηκαν τέσσερις προσπάθειες μέχρι να γίνει δυνατή η παράδοση της εικόνας του Αγίου Συμεών και της σημαίας της Σίφνου.
Στις προηγούμενες τρεις προσπάθειες είχαν δοθεί γλυκά και άλλα καλούδια για το πλήρωμα του «ΑΝΕΜΟΣ».

 

Το πλοίο αναχώρησε με την σημαία της Σίφνου να κυματίζει στον ιστό του πλοίου και την εικόνα του Αγίου Συμεών στην γέφυρα του πλοίου.

Μία συμβολική κίνηση με μεγάλη σημασία για τη Σίφνο, την οικογένεια Ευγενίδη, την ακτοπλοΐα μας.

Μία μέρα χαράς για τη Σίφνο αποτελεί η πρώτη άφιξη του «ΑΝΕΜΟΣ», του νέου πλοίου της Aegean Sea Lines.

Ένα πλοίο που αγαπήθηκε πολύ στις γραμμές της Βαλτικής και το ίδιο αναμένεται να γίνει και στις γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων.

Το νέο πλοίο της εταιρείας είναι πραγματικά ένα πλοίο-στολίδι που θα προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες ταξιδιού στους επιβάτες του.
Είναι ένα πλοίο-κρουαζιερόπλοιο.

Το «ΑΝΕΜΟΣ» έρχεται να φέρει μία νέα πνοή ανέμου στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων.

Το πλοίο μετά την Σίφνο μπήκε για λίγο και στο λιμάνι της Σερίφου

Ακολουθεί βίντεο(δυστυχώς σε κάποια πλάνα δεν έχουμε καλό ήχο λόγω αέρα) από την αρχή στην εκκλησία μέχρι το τέλος που έφυγε το πλοίο:

Και ενδεικτικές φωτογραφίες:

 

Και το βίντεο με την επιβίβαση της εικόνας:

Καλοτάξιδο το «ΑΝΕΜΟΣ»!!!
Καλές Θάλασσες και ό,τι το καλύτερο!!!

Οι τυχεροί θα είναι οι επιβάτες της γραμμής και οι νησιώτες!!!

Advertisements