Τη Σίφνο επισκέπτεται από το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος χθες το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Κόγχης, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως και του Αρχιερατικού Επιτρόπου της νήσου και με την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιδημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και πλείστων πιστών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, κηρύσσων τον θείο λόγο, εστίασε την αναφορά του στα τρία πρωταγωνιστικά πρόσωπα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, στον Πατέρα και στους δύο υιούς του, τον μικρότερο και τον πρεσβύτερο, επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθ’ ενός.
Ειδικώτερα, αναφέρθηκε στην αγάπη, την μακροθυμία και τη συγχωρητικότητα του Πατέρα, στην αυτεπίγνωση του μικρότερου υιού, χάρη στην οποία από «άσωτος», έγινε «σεσωσμένος», και στη σκληρότητα, την αυστηρότητα και την έλλειψη αγάπης του μεγαλύτερου υιού, υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι τύπος των χριστιανών, οι οποίοι, επειδή δεν αγαπούν το Θεό, δεν αγαπούν και το συνάνθρωπο τους, ούτε τον αποδέχονται, ούτε τον συγχωρούν.
Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του, διένειμε στο εκκλησίασμα δώρα και ευλογίες και ευχήθηκε σε όλους για το Τριώδιο και την Αγία Τεσσαρακοστή!
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Εξαμπέλων και το εσπέρας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Ακολουθεί βίντεο με ενδεικτικά πλάνα:

Advertisements