Στο λιμάνι των Μεστών αντί της Χίου προσεγγίζουν από προχθές βράδυ τα επιβατηγά πλοία της γραμμής. Μετά τις δηλώσεις του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου περί ακαταλληλότητας του λιμανιού της Χίου και στη συνέχεια του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, που μετέφερε το θέμα στη Γενική γραμματεία Λιμένων ώστε να γίνει έλεγχος περί της καταλληλότητας, υπήρξε η αντίδραση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που εξυπηρετεί το νησί στέλνοντας τα πλοία της στο Λιμένα Μεστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες από Μυτιλήνη για Χίο, με το χθεσινό δρομολόγιο να μαθαίνουν με sms στα κινητά τους ότι το πλοίο θα τους αποβιβάσει στα Μεστά.
Αυξάνοντας έτσι περί τις 2,5 ώρες περίπου το χρόνο του ταξιδιού μέχρι τα Μεστά και εν συνεχεία οδικώς μέχρι Χίο, αλλά και το κόστος για τη μετακίνηση. Ανάλογη ταλαιπωρία και για τους ταξιδιώτες από Πειραιά για Χίο, που επίσης με σχετικό sms ενημερώθηκαν.
Χθες το θέμα ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου με το Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να δηλώνει πως θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα να καλέσει για εξηγήσεις τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου.
Το θέμα των προσκρουστήρων των πλοίων και τα βάθη της λεκάνης του λιμανιού ήταν τα δύο στοιχεία που έθεσε μιλώντας περί ακαταλληλότητας ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Και όλα αυτά υπό το βάρος των συζητήσεων που γίνονται περί ασφάλειας των δομών και σωστής λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας που γίνονται μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

ertnews.gr

Advertisements