Σίφνος 24/5/23, απόγευμα.

Η θαυματουργή εικόνα και πολιούχος Σίφνου Παναγία Χρυσοπηγή καταφθάνει στο λιμάνι Καμαρών στα χέρια του πανηγυρά κου Στέφανου Κονσολάκη και κατευθύνεται στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου.

Εν συνεχεία πάλι στα χέρια του πανηγυρά μεταφέρεται με πομπή στο μόλο όπου πριν από λίγο έχει καταφθάσει το αγαπημένο πλοίο των Σιφνιών και τυχερό πλοίο για φέτος που θα μεταφέρει την εικόνα στον ιερό βραχο, SPEEDRUNNER JET της seajets.

Υπήρξε παρουσία εκτός της δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων, του Αστυνομικού Διευθυντή Μήλου, του Λιμενάρχη Σίφνου, Δημοτικών συμβούλων του Προέδρου, του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, του πρώην και υποψηφίου δημάρχου κου Αντρέα Μπαμπούνη , του προέδρου του συλλόγου Καμαρών Η ΜΕΡΟΠΗ κου Νικολάου Ποδενέ, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου και κορίτσια του με παραδοσιακές φορεσιές που συνόδευαν την εικόνα.

 

Στο πλοίο επιβιβάστηκαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σίφνου κος Νικόλαος Χρυσίνης, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Σίφνου, οι πράκτορες Γιώργος και Κωνσταντίνος Ποδότας, μέλη των οικογενειών των πανηγυράδων Στέφανου Κοσολάκη και Κατερίνας Γεμιδοπούλου,  ο επόμενος πανηγυράς 2024 Κώστας Μενεγάκης, και ο Γιώργος ο Βενιός με τον Γιάννη τον Γεροντόπουλο ως βοηθοί και το kaipoutheos.gr.

Το πλοίο ήταν κενό επιβατών αφού μετά το δρομολόγιο του με τελευταίο σταθμό τη Μήλο επέστρεψε στην Σίφνο ειδικά για την μεταφορά της εικόνας.

To πλοίο είχε μεταφέρει αρκετές φορές την εικόνα ως SPEEDRUNNER 3.

Πέρυσι η εικόνα είχε μεταφερθεί με το CHAMPION JET1.

To SPEEDRUNNER JET από την ώρα που μπήκε στο λιμάνι σφυρίζει συνεχώς ως φόρο τιμής στην Χρυσοπηγή και τη Σίφνο.

Η εικόνα όπως κάθε χρόνο φτάνει μπροστά από τον καταπέλτη και αφού προσκυνάει το πλήρωμα την σηκώνει ο πλοίαρχος καπετάν Γιάννης Παπαμάρκος από την Σύρο.

Η εικόνα ανεβαίνει στο σαλόνι του πλοίου το πλοίο είναι εν πλω προς τον ιερό βράχο και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σύρου και Σίφνου κκ Δωρόθεος ο Β΄με τον Πάτερ Απόστολο θα τελέσει αγιασμό και θα αγιάσει το πλοίο και το πλήρωμα και εν συνεχεία θα διαβάσει την ευχή για τα πλοία, υπέρ του πλοίου, του πλοιοκτήτη και του πληρώματος.

Ο Μητροπολίτης Σύρου αγαπάει πολύ όλα τα πλοία και τα πληρώματα τους αφού είναι σχεδόν καθημερινά σε πλοία, γέφυρες και με πληρώματα, αφού η Μητρόπολη Σύρου έχει πολλά νησιά που ο κκ Δωρόθεος επισκέπτεται συχνά.

Κατόπιν όπως ειδατε και στο προηγούμενο βίντεο μας(θα το ξαναβάλουμε πάλι στο τέλος της δημοσίευσης) η εικόνα θα μεταφερθεί στη γέφυρα παρουσία του κεντρικού πράκτορα της seajets στη Σίφνο κου Γεωργίου Ποδότα όπου θα αγιαστεί η γέφυρα, ο πλοίαρχος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος από τον Μητροπολίτη.

Εν συνεχεία η εικόνα μεταφέρθηκε και πάλι στο σαλόνι για λίγο μέχρι που το πλοίο έφτασε στον ιερό βράχο όπου και βγήκε από την πόρτα στο πλάι του πλοίου με σκάλα όπως είδαμε και στο προηγούμενο μας βίντεο(θα το ξαναβάλουμε πάλι στο τέλος της δημοσίευσης).

Η Σίφνος με λαμπρότητα τίμησε ακόμη μια φορά την μεγαλύτερη εορτή της.

Βοήθεια σε όλο τον κόσμο!!

Δείτε το βίντεο:

Και φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο από τον αγιασμό στη γέφυρα:

Δείτε το βίντεο από την αποβίβαση της εικόνας:

Advertisements