Φέτος αναμένεται αύξηση του τουρισμού σε όλη τη χώρα και κατά συνέπεια και στη Σίφνο κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει και αύξηση στην ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος, ιδίως σε περιόδους καύσωνα.

Για τον λόγο αυτό σήμερα το πρωί κατέφθασε στο λιμάνι της Σίφνου το πλοίο”παντόφλα”ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ερχόμενο από την Κω με ενδιάμεσο σταθμό την Κάρπαθο φορτωμένο με μία νταλίκα με γεννήτρια ισχύος 1100kw και έναν μεγάλο γερανό, με προορισμό τον τοπικό σταθμό παραγωγής ΔΕΗ.

Ο ΤΣΠ ΔΕΗ Σίφνου που βρίσκεται στο Πλακωτό ειναι η καρδιά της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί μας . Το προσωπικό που εργάζεται σε αυτόν αριθμοί σε 16 μόνιμους υπαλλήλους με προϊστάμενο τον κ. Διαρεμέ Απόστολο & Αρχιτεχνιτη ηλεκτρολόγο κ. Μαυρογιάννη Βίκτωρ όπως και τον Αρχιτεχνιτη μηχανικό κ. Ατσόνιο Φ. Αντώνη και 13 τεχνίτες μηχανικούς και ηλεκτρολόγους.
Στον σταθμό είναι εγκατεστημένα 11 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη 1100kw έκαστο όπου συντηρούνται εξ ολοκλήρου από τον εν λόγω προσωπικό.

Το προσωπικό σε συνεργασία με τους τεχνίτες του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν 24 ώρες το 24ώρο για την συνεχή τροφοδότηση του νησιού με όλες τις καιρικές συνθήκες.
Η μέγιστη ζήτηση πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 με συνθήκες καύσωνα με 7500kw.
Να σημειώσουμε ότι η καύσιμη ύλη είναι το πετρέλαιο και αποθηκευτεί σε μεγάλες δεξαμενές στο χώρο ενώ αναμένεται τα επόμενα έτη το νησί να τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα από το εθνικό δίκτυο με υποβρύχιο καλώδιο.

Αφού ξεφορτώθηκε η ηλεκτρογεννήτρια η νταλίκα και ο γερανός επέστρεψαν στο πλοίο που αναχώρησε για Ελευσίνα.

Ακολουθεί ενδεικτικό βίντεο από την ώρα που έφτασε το πλοίο στο λιμάνι αλλά και την διαδικασία ξεφορτώματος απο την νταλίκα της γεννήτριας:

Και φωτογραφίες:

Advertisements