«Έφυγε» απροσδόκητα από τη ζωή ο γνωστός κοσμηματοπώλης Φώτης Πονηρός σε ηλικία 40 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και αφήνοντας πίσω το μόλις 8 μηνών παιδάκι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή.

Ο Φώτης Πονηρός, ο νεότερος από τα δύο αδέρφια της οικογένειας -τρίτη γενιά στην εταιρεία Poniros- χαρακτηρίστηκε από το άσβεστο πάθος του για τη σχεδίαση κοσμημάτων και δραστηριοποιείτο επαγγελματικά σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Ακολουθώντας τα βήματα της οικογενειακής παράδοσης, η αγάπη του για τα κοσμήματα εκδηλώθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία και στη συνέχεια σπούδασε γεμολογία και σχεδίαση κοσμημάτων στο Γεμολογικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Γεμάτος έμπνευση και αφοσίωση στη δουλειά του, ο Φώτης Πονηρός μπορούσε να υπερηφανεύεται για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που του έδειχναν οι VIP πελάτες του. Θεωρούνταν -και όχι άδικα- ως ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα στη διεθνή σκηνή κοσμημάτων.

Ο 40χρονος κοσμηματοπώλης, η φωτογραφία του οποίου μαζί με τα άλλα δύο αδέρφια του κοσμούσε το περιοδικό της Aegean, άφηνε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα σε κάθε κομμάτι που σχεδίαζε. Κοσμήματα εξαιρετικά και τόσο σωστά ισορροπημένα σχεδιαστικά, ώστε να μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση και να συνοδεύουν κάθε στιγμή της γυναίκας.

filoitexnisfilosofias.com

Advertisements