Αντιδράσεις αλλά και κύμα στήριξης προκάλεσε η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media με δύο κορίτσια να έχουν ντυθεί «παπαδάκια» και να συμμετέχουν σε Θεία Λειτουργία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα όπου ιερουργεί ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου.
«Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές διαστάσεις. Οι αντιδράσεις του κόσμου αποκαλύπτουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποδεικνύουν πως το ποίμνιο δεν είναι μόνο οι κύκλοι των αγκυλώσεων και της τυπολατρίας. Αποκαλύπτουν ότι η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την εκκλησία. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπό μου δεν αμφισβητούνται. Σέβομαι τις αποφάσεις του και σε καμία περίπτωση δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα και όταν κάνεις το κακό και όταν κάνεις το καλό. Δοξάζω τον Θεό για όλα. Δεν έχω να πω τίποτα παρά να περιμένω την απόφαση της Συνόδου», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega o πατέρας Αλέξανδρος.

Ερωτηθείς γιατί έγινε ιερέας στα 66 του είπε: «Από μικρός είχα μια έφεση στα εκκλησιαστικά. Αγαπούσα την εκκλησία, μάθαινα την εκκλησιαστική μουσική αλλά δεν ήθελα να γίνει αυτό σε μικρή ηλικία ούτε υπό πίεση. Ακόμα και επίσκοπος μου έλεγε να με χειροτονήσει. Όταν πήγα στην Θεολογική Σχολή έθετα έναν όρο να φύγω από την Ελλάδα να διευρύνω τον κύκλο των γνώσεών μου και το έκανα με την γυναίκα μου που ήταν κι εκείνη θεολόγος και πήγαμε στην Γερμανία και σπουδάσαμε. Έκανα το διδακτορικό μου στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και προχωρήσαμε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που δίδαξα στην ορθόδοξη Σχολή του Σίδνεϊ στην Αυστραλία για τρία χρόνια. Ήταν γεμάτη η ζωή μας».

Είπε ακόμα ότι ζήτησε την έγκριση των παιδιών του για να γίνει ιερέας και του είπαν: «πατέρα προχώρα κάνε αυτό που νομίζεις. Ήθελα να έχω την συναίνεση της οικογένειας. Η γυναίκα μου το ήθελε δεν είχε κανένα πρόβλημα και τα παιδιά μου».

Είπε ακόμα ότι κάνει αμισθί αυτή τη δουλειά και μάλιστα ότι τον ρώτησε ο Αρχιεπίσκοπος αν θα του φτάνει η σύνταξή του και είπε ναι, δεν με νοιάζει. «Ασχολούμαστε και με τα εγγόνια μας εκτός από την ενορία, έχουμε 7 εγγόνια, μεγάλη χαρά», είπε χαμογελώντας.

Για τα δυο κορίτσια είπε ότι είναι τρίδυμα μαζί με ένα αγοράκι και όταν του είπε να ντύσει και τις αδερφές του χάρηκαν πάρα πολύ και χάρηκαν και οι ίδιες. «Με τους γονείς μίλησα γιατί για να μπει η φωτογραφία στο site της ενορίας ζητήθηκε η άδεια των γονιών και μου είπαν με χαρά. Και μετά το γεγονός ο πατέρας ερχόταν κάθε μέρα στην εκκλησία να μου πει πόσο έχει στενοχωρηθεί ο ίδιος και τα κορίτσια του».

www.protothema.gr

Advertisements