Φίλες και φίλοι,
Στον απόηχο του 15ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», μετά από 3 ημέρες γεμάτες γεύση, μουσική και χορό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνοδοιπόρους μας σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι.
14 νησιά των Κυκλάδων και 11 περιοχές από την υπόλοιπη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, έδωσαν ζωή στο Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τη γαστρονομία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου τους.
Το Φεστιβάλ δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη των συνδιοργανωτών μας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σίφνου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές για την υποστήριξή τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους. Το Φεστιβάλ στηρίζεται στους εθελοντές του και χωρίς αυτούς δε θα ήταν δυνατή η επιτυχής διεξαγωγή του, 15 και πλέον χρόνια.
Ευχαριστούμε επίσης:
* Τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου  και ιδιαίτερα την κα Σοφία Κατζηλιέρη (Σοφία Κατζηλιέρη) , που για ακόμη μια χρονιά συνεισέφεραν τα μέγιστα στη διοργάνωση του Φεστιβάλ.
* Το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» που μας παραχώρησε τις αίθουσες για τις εκθέσεις φωτογραφίας καθώς κι τραπεζοκαθίσματα για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.
* Την Πυροσβεστική και τον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου που φρόντισαν για την ασφάλεια του χώρου και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
* Το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Σίφνου και ιδιαίτερα την Μόσχα Βαθυκιώτη και την Ελένη Καρδαμανίδη  , για την πολύτιμη βοήθειά τους στην εύρεση καταλυμάτων, για τη διαμονή των συμμετεχόντων.
* Τον Οικολογικό Σύλλογο Καμαρών «η Μερόπη»  που για ακόμη μια χρονιά επιμελήθηκε την υποδοχή των προσκεκλημένων μας κατά την αφιξή τους.
* Τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Εξαμπέλων  , που ανέλαβε το κέρασμα στο χωριό του Νικόλαου Τσελεμεντέ, από όπου ξεκίνησε η καθιερωμένη αναπαράσταση του Σιφνέικου γάμου.
* Το Εξωραϊστικό Σωματείο «Το Βαθύ της Σίφνου» και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Φάρου, που ανέλαβαν την οργάνωση και τα κεράσματα στους παραθαλάσσιους οικισμούς που έλαβαν χώρα τα «θαλασσομαγειρέματα»
* Το Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «το Σμάρι»  για την εθελοντική προσφορά τους στο Φεστιβάλ
* Όλους τους χορηγούς μας, που στήριξαν τη διοργάνωση οικονομικά και υλικοτεχνικά και αποτελούν κινητήριο δύναμη για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
* Τις ακτοπλοϊκές εταιρίες Aegean Sea Lines , Seajets  & Zante Feries  που χορήγησαν 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
* Το ταξιδιωτικό γραφείο «Θησαυρός» που ανέλαβε την έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων προς και από τη Σίφνο.
* Τους Σιφνιούς οργανοπαίχτες Φίλιππο Πατριάρχη (Filippos Patriarchis), Παντελή Αγιουτάντη (Pantelis Agioutantis), Γιάννη Σταυριανό, Νίκο Μαυρογιάννη  & Γιάννη Τρίχα .
* Τα παιδιά που χόρεψαν και παρουσίασαν τους παραδοσιακούς μας χορούς.
* Τους παρουσιαστές του Φεστιβάλ Πέτρο Κουμπλή  και Σοφία Κωνσταντινίδου που με τον επαγγελματισμό και τη θετική ενέργειά τους, δημιούργησαν μια απόλυτα ευχάριστη ατμόσφαιρα για το κοινό.
* Τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους και τους χορηγούς επικοινωνίας. Η συμβολή τους ήταν κρίσιμη για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης προβολής του Φεστιβάλ.
* Τη Ρόνια Αναστασιάδου για την παρουσίαση της αναπαράστασης του σιφνέικου παραδοσιακού γάμου στη ζωντανή μετάδοση.
* Το Sifnos Net και τον Φραζέσκο Λουκατάρη (Λουκατάρης Φρατζέσκος) με την ομάδα του, που ανέλαβαν τη ζωντανή μετάδοση του Φεστιβάλ και τις 3 ημέρες διεξαγωγής.
* Την “Kougioumtzis Sound”  που επιμελήθηκε για ακόμα μια χρονιά τον ήχο και το φωτισμό τις 3 ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ.
*Τον Πολυχρόνη Κορρέ  και τη Λέτα Κορρέ  και την ορχήστρα τους που έκλεισαν με ένα μοναδικό νησιώτικο γλέντι το τριήμερο Φεστιβάλ.
* Τον κύριο Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη για την παραχώρηση του χώρου του για χρήση πάρκινγκ πλησίον του Φεστιβάλ.
* Τις επιτροπές των εκκλησιών Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου (Μάρμαρα), και Ταξιάρχη της Μερισύνης που μας παραχώρησαν τραπεζοκαθίσματα για τις ανάγκες του Φεστιβάλ καθώς επισης την επιτροπή του Αγίου Αντωνίου στο Τρουλλάκι για την παραχώρηση του χώρου, για το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων.
* Τη ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ καθώς και τους τεχνικούς της Σίφνου.
* Την Cosmote και τους τεχνικούς της Σίφνου για την εγκατάσταση του internet στο χώρο του Φεστιβάλ.
* Τον ηλεκτρολόγο κο Γιάννη Ποριώτη και το προσωπικό του καθώς επίσης και τον ηλεκτρολόγο του Δήμου κο Νίκο Συνοδινό (Nikos Synodinos) και τους συνεργάτες του για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.
* Το συνεργείο του κου Απόστολου Κορακή για τους ελαιοχρωματισμούς.
* Το συνεργείο του κου Κώστα Φραζέσκαρου.
* Τον ξυλουργό κο Νίκο Ποδενέ  και το συνεργείο του.
* Την κυρία Σμαράγδα Γεωργούλη που για ακόμα μια χρονιά παραχώρησε την επαγγελματική κουζίνα της, για να μαγειρέψουν οι καλεσμένοι μας.
* Τους καθαριστές που φρόντισαν για την καθαριότητα του χώρου.
* Τις κυρίες Ντίνα και Φλώρα Σπίθα, τη Γεωργία Γεωργούλη και την Κατερίνα Καμπουράκη για τους αρμούς στο χώρο του Φεστιβάλ
* Το Νίκο Κορακή, τη Μαρία Χρύσου  και την Ελένη Κοιλίτη που παραχώρησαν τα σπίτια τους για την αναπαράσταση του παραδοσιακού Σιφνέικου γάμου.
* Το Βασιλόδημο Θεοδώρου για την παραχώρηση της αυλής του ζαχαροπλαστείου για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
* Τους Νίκο και Γιώργο Γεροντόπουλο, το Νίκο Λουρέζο, το Νίκο και Δημήτρη Σταυριανό  για τις μεταφορές.
* Τον κο Κώστα Δεπάστα για την επίδειξη της κεραμεικής τέχνης στο χώρο του Φεστιβάλ.
* Τον Αλέξανδρο Λεμονή και την Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου (Konstantina Triantafyllou) για τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση του Φεστιβάλ.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πάθος για την προβολή του νησιού μας και για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για ένα ακόμη φεστιβάλ γεμάτο γεύσεις, μουσική, ήθη έθιμα και παραδόσεις από όλη την Ελλάδα!!
Γεμάτοι αισιοδοξία ανανεώνουμε το ραντεβού
μας για το 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας 2024. Η παράδοση, η γεύση και ο πολιτισμός των Κυκλάδων θα συναντηθούν ξανά σε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
Με εκτίμηση,
Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου
Advertisements