Όλα τα νέα για το κύμα κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τη χώρα
Κακοκαιρία Daniel: Τρομάζουν οι αριθμοί των νεκρών ζώων – 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι και 40.330 πτηνά

Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τα νεκρά ζώα στη Θεσσαλία, μετά την κακοκαιρία Daniel, με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός για την άμεση περισυλλογή τους.

Όπως διαπιστώθηκε στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλία, μέχρι σήμερα το πρωί στις 09:00, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή και 40.330 πτηνά. Μέχρι στιγμή έχει γίνει διαχείριση (υγειονομική ταφή ή καύση) για 21.906 αιγοπρόβατα, 6.800 χοιρινά, 20 βοοειδή και 23.300 πτηνά.

Αναφορικά με τα θέματα της διαχείρισης των αποβλήτων, η αποκομιδή τους σε γενικές γραμμές γίνεται ομαλά και μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση όλων των δήμων προς το ΧΥΤΑ της Λάρισας, τα απόβλητα οδηγούνται σε γειτονικούς ΧΥΤΑ. Από αύριο θα ξεκινήσει επιχείρηση απομάκρυνσης φερτών υλικών στον Παλαμά Καρδίτσας.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα θα γίνουν αναλυτικές δηλώσεις στην προγραμματισμένη καθημερινή ενημέρωση στις 16:00 από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τα θέματα δημόσιας υγείας, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για τη διαχείριση των νεκρών ζώων, για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και για μια σειρά πρόσθετων πρωτοβουλιών για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο για την διαδικασία και την πορεία υλοποίησης της κρατικής αρωγής και στήριξης των πληγέντων και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο για τα θέματα διαχείρισης των αποβλήτων.

Πηγή: www.ethnos.gr

Advertisements