Σίφνος, 8 Νοεμβρίου 2023,
Αγαπητές και αγαπητοί μας δημότες,
 Πέρασε ένας μήνας, από τότε που ΕΣΕΙΣ, με την ψήφο μας, επιλέξατε τη δημοτική αρχή που θα μας εκπροσωπήσει, για τα επόμενα 5 χρόνια.
 Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό, βλέπουμε νωθρότητα και έλλειψη δράσεων από το νησί μας, στους σοβαρούς τομείς της υγείας, της ακτοπλοΐας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα:
 Μετά από πρωτοβουλία 178 σωματείων και φορέων του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, στο συγκεκριμένο τομέα.
Μήλος, Κύθνος, Πάρος, Νάξος, Σύρος, Σαντορίνη, παρούσες!
Η Σίφνος απούσα…
 Επίσης, εδώ και 10 ημέρες, έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά σημαντικό θέμα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας, με το μοναδικό συμβατικό πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή. Το θέμα έγκειται:
▫️στην έλλειψη διαθεσιμότητας εισιτηρίων για τα οχήματα,
▫️στη χρονική καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου απο το λιμάνι του Πειραιά αλλά και
▫️στην ταχύτητα αυτού,
που οδηγούν σε μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών!
Ο Δήμος Σίφνου απών…
 Επιπροσθέτως, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος (μέσω της σχολικής επιτροπής Α/θμιας), δεν έχει μεριμνήσει, ως όφειλε, για την κάλυψη των θέσεων των σχολικών συνοδών στα λεωφορεία. Αυτό συνεπάγεται, μη ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών και παράλληλα οδηγεί στην μεταφορά των νηπίων, για την ασφάλειά τους, από τους γονείς τους!
…Και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η νέα Δημοτική περίοδος…
Advertisements