Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
27.2 C
Sifnos

TO SOLD OUT ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ

Της Ελένης Μπότα

Από έναν Πύργο – “φάντασμα” μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο “πράσινο” ακίνητο, με εντυπωσιακή θέα, με τις υψηλότερες προδιαγραφές αειφορίας, που πρόκειται να πιστoποιηθεί ως κτήριο WELL.

Ο λόγος για τον Πύργο του Πειραιά τον πρώτο ψηφιακό και βιοκλιματικό ουρανοξύστης της χώρας που υλοποίησε η Piraeus Tower Α.Ε., κοινοπραξία της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments, εγκαινιάστηκε την περασμένη Τρίτη.

Τις κατασκευαστικές εργασίες υλοποίησε η ΤΕΡΝΑ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ Lead Architect ήταν η BETAPLAN, Façade Architect – Common Areas Architect η PILA και Retail Architect η ASPA KST.

Ήδη στον Πύργο έχουν εγκατασταθεί μεγάλα ονόματα του εμπορίου της τεχνολογίας και της ναυτιλίας.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έγιναν επί της ουσίας τα ανεπίσημα “εγκαίνια” έναρξης λειτουργίας του με την η έναρξη του νέου μεγάλου καταστήματος, επιφάνειας σχεδόν 1.200 τ.μ., του βρετανικού κολοσσού ένδυσης JD Sports Fashion Plc.

Ένοικοι στον Πύργο είναι και ο Όμιλος Inditex (Zara, Zara Home), το ισόγειο έχει μισθώσει φαρμακείο της αλυσίδας Go To Health, στον τρίτο όροφο ο χώρος εστίασης του Πύργου, ένα concept της Nice n Easy και στον τέταρτο όροφο το γυμναστήριο Athlesis.

Επίσης από τον 9ο μέχρι το 14ο όροφο, ήτοι 6.210 τ.μ., έχουν μισθωθεί στην Dialectica, την ελληνική start up στον τομέα της τεχνολογία αλλά και η Anti Pollution, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παροχή λιμενικών εγκαταστάσεων και διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσόγειο, μέλος του Ομίλου V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη, στον 22 όροφο του Πύργου.

Όσον αφορά το ύψος των μισθωμάτων, όπως ανέφερε προσφάτως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand Δ. Ανδριόπουλος για το Μινιόν -το μεγάλο project που αναπτύσσει η εταιρεία -σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνεται στα 22 ευρώ το τετραγωνικό περίπου.

Η ιστορία του Πύργου
Τα περίπου 34.600 τετραγωνικά μέτρα του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (Πύργος Πειραιά, στην πλειονότητά τους έμειναν ανεκμετάλλευτα από το 1972, χρονιά κατασκευής του.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1968, ο τότε δήμαρχος της πόλης, Αριστείδης Σκυλίτσης, είχε κατεδαφίσει την ιστορική παλιά αγορά του Πειραιά και παραχώρησε την έκταση για να γίνει ο Πύργος.

Ο σκελετός του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 1974. Την περίοδο 1979 – 1982 λειτούργησαν τα πρώτα καταστήματα στο ισόγειο του πύργου, όμως η επένδυση των προσόψεων με γυαλί και μεταλλικά ελάσματα ολοκληρώθηκε το 1983, με τον κυρίως όγκο του κτιρίου να παραμένει εσωτερικά ημιτελής.

Αξιοποιήθηκαν μόνο οι τρεις πρώτοι όροφοι του κτιρίου, για καταστήματα, γραφεία και εκπαιδευτήρια.

Το 1999 στο ισόγειο του πύργου λειτουργούσαν καταστήματα, στον πρώτο όροφο βρίσκονταν αποθήκες και στον δεύτερο στεγαζόταν η Ράλλειος Σχολή και η Δημοτική Επιχείρηση Προβολής του Δήμου Πειραιά (ΔΕΠΕΠ).

Το 1997 – 1998 πραγματοποιήθηκε δημόσιος διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός με τίτλο “Mελέτη Kατασκευή αποπεράτωσης του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά” με το σύστημα της αντιπαροχής και προϋπολογισμό 8 δισ. δραχμών και περιελάμβανε την αποπεράτωση του κτιρίου, την κατασκευή υπόγειου γκαράζ και κοινόχρηστου περιβάλλοντα χώρου.

Το 2001 ο πύργος πέρασε στην κατοχή του δήμου Πειραιώς.

Πηγή: www.capital.gr

 

Top επιλογές της εβδομάδας

Μεγάλη άνοδος επισκεπτών στην Σίφνο και τον Ιούνιο 2025.Πίνακας

Η άνοδος επισκεπτών στην Σίφνο συνεχίζεται και τον Ιούνιο του 2025 όπως θα δούμε στον παρακάτω πίνακα. Σχεδόν 2000 παραπάνω επισκέπτες με τα πλοία το 2025 σε σχέση με το 2024. Παρατηρούμε ότι σχεδόν όσο κόσμο είχε η Σίφνο τον Αύγουστο του 2011...

Ταξιδέψαμε με το CAT I από Λαύριο για Κύθνο, Σέριφο και Σίφνο.Βίντεο

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου  2025 είχαμε την τύχη και την χαρά να ταξιδέψουμε από το Λαύριο μέχρι την Σίφνο με το “CAT I” της Magic Sea Ferries. O καιρός ήταν αρκετά φρεσκαρισμένος και το βαπόρι παρουσίασε μια εξαιρετική συμπεριφορά στη θάλασσα σε...

Ετοιμασίες και άσπρισμα στον Άγιο Συμεών Σίφνου από την επιτροπή και εθελοντές για το πανηγύρι του.Βίντεο

Το πανηγύρι του Αγίου Συμεών Σίφνου είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού μετά την πολιούχο Παναγία Χρυσοπηγή που γίνεται δύο φορές το χρόνο, στις 3 Φεβρουαρίου και τις 1 Σεπτεμβρίου. Η επιτροπή και οι εθελοντές όπως κάθε χρόνο έτσι κα...

Κλείνουν 4 σχολεία στις Κυκλάδες με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, δείτε τον λόγο

Κλείνουν 4 σχολεία στις Κυκλάδες με απόφαση του υπουργείου Παιδείας«Λουκέτο» σε 4 σχολεία στις Κυκλάδες λόγω έλλειψης μαθητών βάζει το υπουργείο Παιδείας με νέα του απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Πρόκειται για ένα Δημοτικό και δύο Νηπιαγωγεία σ...
16,979ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,148ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,077ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
12,718ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικά άρθρα

Κατηγορίες

spot_img