Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, 2025
6.3 C
Sifnos

Ο Δήμος Σίφνου ενημερώνει σχετικά μα θέματα Πολιτικής Προστασίας

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αγαπητοί συνδημότες μας,

Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων και με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό Δήμου και συναρμόδιων Υπηρεσιών, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή των Κυκλάδων, έχουμε προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

-Πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σίφνου, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αρ. 189/2024 απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ: Ψ1Ο8Ω1Τ-Η2Λ), και καταγράψαμε σημαντικές προτάσεις που διατυπώθηκαν από τα μέλη, προωθώντας άμεσα, όπου απαιτήθηκε, συγκεκριμένα αιτήματα.

-Πραγματοποιήσαμε με την παρουσία μελών της εθελοντικής ομάδας του Δήμου μας έλεγχο στον εξοπλισμό πολιτικής προστασίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο εξοπλισμός βρίσκεται στο “σπιτάκι” της Πολιτικής Προστασίας στις Αράδες (στο χώρο στάθμευσης), το οποίο έχει οριστεί και ως σημείο συνάντησης των μελών της ομάδας σε περίπτωση ανάγκης.

-Με τη συνδρομή των τοπικών Συλλόγων, δημιουργούμε υποστηρικτικές ομάδες στους παραθαλάσσιους οικισμούς.

Παρακαλούμε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι επίσημες οδηγίες που εκδίδονται από τους φορείς Πολιτικής Προστασίας και επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση σεισμού, έχουν προσδιοριστεί ως σημεία καταφυγής του πληθυσμού:
-το δημοτικό πάρκινγκ του Αρτεμώνα,
-το δημοτικό πάρκινγκ της Απολλωνίας,
-ο χώρος που βρίσκεται απέναντι από την οικία της κας Αθηνάς Ποδενέ στις Καμάρες (για τους κατοίκους του οικισμού και τους ευρισκόμενους στον οικισμό, προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση στο οδικό δίκτυο Καμαρών – Απολλωνίας, στο οποίο παρουσιάζονται κατά διαστήματα κατολισθήσεις).

Επισημαίνουμε, επίσης, τα παρακάτω:

-Αποφεύγουμε να περνάμε κοντά από ερειπωμένα – εγκαταλελειμμένα σπίτια, καλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες να προβούν ΑΜΕΣΑ, ως οφείλουν, στην τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης.

-Αποφεύγουμε δραστηριότητες κοντά στις ακτές και στη θάλασσα, που ούτως ή άλλως κρίνονται ως επικίνδυνες, όταν παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα.

-Μετακινούμαστε με ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων.

-Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν τοποθετήσει βαριά αντικείμενα και κατασκευές σε αυλές ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο “πάνω” από κοινόχρηστους χώρους και δρόμους να τα απομακρύνουν προληπτικά.

Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης:
-Φιλίππα Σπίθα, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας: 6974336758
-Ιατρείο: 2284031315 – 6984420013
-Λιμενικός Σταθμός Σίφνου: 2284033617 – 6972991428
-Αστυνομικός Σταθμός Σίφνου: 2284031210
-Μαρία Ναδάλη, Δήμαρχος: 6980975820

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι για το θέμα της λειτουργίας ή μη των σχολικών μονάδων, μετά την κοινή επιστολή των Δημάρχων από τα νησιά των Κυκλάδων, που αποστείλαμε -και κοινοποιήσαμε- στις 7/2/2025, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη αύριο το μεσημέρι υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μετά τη σύσκεψη, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι οι ανακοινώσεις του Δήμου μας γίνονται για προληπτικούς λόγους και σε μια καμιά περίπτωση για να ενισχυθεί η ανησυχία των πολιτών.

Σίφνος, 8-2-2025

Top επιλογές της εβδομάδας

Σεισμός 5,2 και 5,1 πριν λίγο αισθητός και στη Σίφνο.Έγινε μεταξύ Σαντορίνης Αμοργού

Δύο νέες ισχυρές σεισμικές δόνήσεις πριν από λίγο. 5,2 Ρίχτερ στα 23,2χλμ νοτιοδυτικά από την Αμοργό Και 5,1 ριχτερ στα 21,8χλ νοτιοδυτικά από την Αμοργό Η δόνηση έγινε αρκετά αισθητή και στην Σίφνο

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σίφνου

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης Βορειοανατολικά της Σίφνου σύμφωνα με το seismos.gr. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 9,1 χλμ ανατολικά της Σίφνου και το εστιακό βάθος στα 30,9 χλμ.

Πως υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κκ Άνθιμος την αποστολή με τον Προφήτη Ηλία από τη Σίφνο.Βίντεο

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Ροδόπη και ο Έβρος δοκιμάστηκαν από μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη.Περισσότερα από 1.000.000 στρέμματα έγιναν στάχτη και στους δύο νομούς.Ήταν μία τραγωδία δίχως τέλος.Μεταξύ των αναρίθμητ...

Τροχαίο με εγκατάλειψη.Ακρωτηριάστηκε 25χρονος οδηγός μηχανής, διασωληνωμένος 18χρονος

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (03/02) στην οδό Ούλοφ Πάλμε στο Ηράκλειο, όταν οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο, αφήνοντας πίσω του δύο σοβαρά τραυματισμένους νέους. Το τροχαίο σημειώθη...
16,979ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,148ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
422ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
12,718ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικά άρθρα

Κατηγορίες

spot_img