Παλαιότερα θυμόμαστε πολύ κόσμο να φεύγει “παραπονεμένος” από το νησί γιατί δεν χόρεψε και δεν γλέντησε νησιώτικα και Σιφνέικα.
Τα τελευταία χρόνια και ιδίως φέτος οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού περνάνε καλά, ο κόσμος γλεντάει, χορεύει, νοιώθει την παράδοση και την φιλοξενία των ντόπιων και στο τέλος φεύγει ενθουσιασμένος με την υπόσχεση να επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία.Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και όλες τις κατηγορίες.
Πόσες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο αυθεντικά και όχι στημένα δεν ανέβηκαν φέτος από τους χρήστες των sosial media στο διαδίκτυο από γλέντια και παράδοση διαφημίζοντας με τον καλύτερο και αυθεντικό τρόπο την Σίφνο!
Γι αυτά έχουν φροντίσει ο Δήμος Σίφνου, οι σύλλογοι, οι φορείς αλλά και οι απλοί εθελοντές και τους ευχαριστούμε για τις αξέχαστες και υπέροχες βραδιές που μας χάρισαν και θα μας χαρίσουν ακόμη.
Έτσι λοιπόν και χθες το βράδυ βρεθήκαμε στο Φάρο της Σίφνου σε μιά υπέροχη εκδήλωση, με κέφι, γλέντι, χορό και φιλοξενία δίπλα ακριβώς στην θάλασσα.
Ο πρόεδρος ο Γιώργος ο Λουκής και όλα τα μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου του Φάρου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να περάσει ο κόσμος υπέροχα.
Καταρχήν οι μικροί μας μουσικοί ο Άγγελος και Σίμος Λουμίδης με τον Γιάννη τον Λουκατάρη μας απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι η Σίφνος συνεχίζει και κρατάει την παράδοση όσο πιο καλά μπορεί στους δύσκολους καιρούς που πολλά χάνονται και ξεχνιούνται.
Ακολούθησαν οι καταξιωμένοι μουσικοί μας,(οι δάσκαλοι που είπε και ο Γιώργος ο Λουκής), ο Παντελής ο Αγιουτάντης και ο Σπύρος ο Λεμπέσης στο βιολί, ο Κωστής ο Λουκατάρης, ο Γρηγόρης ο Λεμπέσης και ο Πάνος Φώτας στο λαούτο,.
Ο Κώστας ο Καραμέσιος στα κρουστά ο Αντώνης ο Κεραμυδάς στο ακορντεόν και η Βιβή Βουτσελά στο τραγούδι.
Ευχαριστούμε τον σύλλογο του Φάρου, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε το βίντεο:















