Μία ιστορία που αποδεικνύει, όπως λέει, ότι το ΕΣΥ “δεν είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης” όπως θέλει η αντιπολίτευση, αφηγήθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε έναν δισεκατομμυριούχο τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρότατα σε τροχαίο σε πολύ γνωστό νησί του Αιγαίου και σώθηκε από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας στο οποίο μεταφέρθηκε.
“Ο δισεκατομμυριούχος πήγε πολυτραυματίας, τον σταθεροποίησαν στο Κέντρο Υγείας και ξεκίνησε διαδικασία διακομιδής. Οι συνεργάτες του είπαν ότι έχει ιδιωτική ασφάλιση, “θα έρθει ελικόπτερο με δικούς μας γιατρούς”. Ήρθαν οι γιατροί με ιδιωτικό ελικόπτερο και αρνήθηκαν να τον παραλάβουν λέγοντας ότι “αυτός θα πεθάνει””.
“Στείλαμε τότε το ιπτάμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και οι δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας που περιέθαλψαν τον τουρίστα, ταξίδεψαν μαζί του για την Αθήνα” συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.
Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι “κατά τη διάρκεια της πτήσης χρειάστηκε να του κάνουν ανάταξη δύο φορές”.
“Ο δισεκατομμυριούχος μπήκε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργείο χθες το βράδυ, και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ όπου είναι σταθεροποιημένος” πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως είπε, τέλος, “μίλησα με τον γιο του στο Λονδίνο και μου είπε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από την αντιμετώπιση των γιατρών του ΕΣΥ”
Πηγή: www.thetoc.gr