Δύο παλιοί φίλοι στον Αρτεμώνα.
Δύο παλιοί ναυτικοί που ταξίδεψαν μαζί στα πλοία των Βεντούρηδων!
Είναι ο Γιώργος ο Σταυριανός, μεγαλωμένος στον Ελεήμωνα ο γνωστός σε όλους Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου και ο Νίκος Γεωργούλης, πιο γνωστός σαν Νίκος Κοτζής από το Πάνω Πετάλι.
Χρόνια πριν ταξίδεψαν μαζί στο «ΠΑΤΡΑ ΕΞΠΡΕΣ» από Πάτρα για Ηγουμενίτσα-Μπάρι και στο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» σε δρομολόγια για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη και, περιστασιακά και για Δυτικές Κυκλάδες.
Ο Νίκος ο Γεωργούλης είχε ξεκινήσει νωρίτερα σε άλλη εταιρεία της Αδριατικής μαζί με τον Νίκο τον Λεμονή, τον Γκαρή.
Στον Βεντούρη έκαναν μαζί σε εποχές μεγάλης δόξας για τα πλοία.
Ο Γιώργος ο Σταυριανός ήταν μάλιστα μέλος του πληρώματος παραλαβής του πλοίου από το Βέλγιο το 1984.
Στην πορεία άφησαν και οι δύο την θάλασσα.
Ο Νίκος ο Γεωργούλης-Κοτζής πήγε στην ΔΕΗ και ο Γιώργος ο Σταυριανός στέριωσε για τα καλά στην Σίφνο δουλεύοντας ως υδραυλικός.
Σήμερα έσμιξαν ξανά στον όμορφο Αρτεμώνα….










