Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Μούδρου για πτώση ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, εντός του λιμένα Μούδρου. Αμέσως, στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το όχημα.
Ένα εκ των ανωτέρω στελεχών βούτηξε στη θάλασσα και ανέσυρε τον εγκλωβισμένο οδηγό, χωρίς τις αισθήσεις του, παρέχοντάς του στη συνέχεια τις πρώτες βοήθειες. Ο 67χρονος ημεδαπός οδηγός διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Επιπλέον, διεξήχθη έλεγχος από ιδιώτη δύτη για τυχόν ύπαρξη έτερων επιβαινόντων μέσα στο νερό, με αρνητικά αποτελέσματα. Με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους «ΟΚΤΑΠΟΥΣ ΛΗΜΝΟΣ ΙΙ» Σ.Μ. 277, το βυθισμένο Ι.Χ.Ε μεταφέρθηκε προς τη προβλήτα του λιμένα Μούδρου, όπου στη συνέχεια ανελκύστηκε, με μέριμνα των συγγενών του 67χρονου.
Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μούδρου, ενώ από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.











