Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, στη Μήλο, πλησίον του χώρου των ιερών Κατακομβών, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συνευχητική συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου, ο οποίος διεκόμισε την ιερά Εικόνα του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, προς ευλογία και επιστηριγμό των πιστών.

Παρέστησαν οι Βουλευτές κ.κ. Φίλιππος Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος, εκπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών και των Σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Μήλιο Παραολυμπιονίκη κ. Σάββα Βικέλη, την προπονήτριά του, κα Ελένη Διούδη, διακεκριμένη αθλήτρια και επί 25 έτη προπονήτρια της Εθνικής Ομάδος των Special Olympics, τον ιατρό κ. Ηλία Αποστολόπουλο, για την πολυετή προσφορά του στην προστασία και αποκατάσταση της υγείας των Μηλίων, και τον Αρχιμ. Μεθόδιο Θηραίο, για τη συμπλήρωση 50 ετών ιερωσύνης.
Ωσαύτως, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε δύο φιλαγίους χορηγούς της αντικατάστασης των θυρών του.
Στη συνέχεια , πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξεως των μαθημάτων του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής και απονεμήθηκαν αναμνηστικά ενθύμια στους μαθητές και τις μαθήτριες, ως ευλογία και επισφράγιση της κατηχητικής χρονιάς.
Ακολούθως, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι των Κατακομβών» απένειμε υποτροφίες σε μαθητές και σπουδαστές, στηρίζοντας εμπράκτως τη νέα γενιά και την πρόοδο των παιδιών του νησιού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, παραδοσιακής δοχής από τη «Φιλοπρόοδο Αδελφότητα Τρυπητής».
Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ εγένετο δέκτης πολλών και ενθουσιωδών εκδηλώσεων αγάπης και σεβασμού από τους πιστούς αποδέκτης εόρτιων δώρων απο τους ιερείς, από την Έπαρχο, τον Δήμαρχο, την πρόεδρο της Φιλοπροόδου Αδελφότητος Τρυπητής και τις Προέδρους πατριωτικών Σωματείων για τις Κατακόμβες για τα ονοματήριά του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καταφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους για την αγάπη τους και τις πολύτιμες και επιστηρικτικές, όπως είπε, της Αρχιερατικής Διακονίας του ευχές τους, όλους όσοι παρέστησαν και όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής των ιερών Κατακομβών , μεταξύ των οποίων ιδιαιτέρως τον Εφημέριο του Ναού και Αναπληρωτή Αρχιερατικό Επίτροπο Μήλου Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, για την εργώδη και αποτελεσματική συμβολή του, ανακοίνωσε ότι εδώθησαν από το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίσεις για την σύνταξη επιμέρους μελετών για τις Ιερές Κατακόμβες και ευχήθηκε να έχουν την προστασία των Αγίων Πάντων στη ζωή τους.
(Συντάκτης: Αλέξ. Μαρκουΐζος, Γραμματέας Ι.Μ. Σύρου)














