Με βαλίτσες στα χέρια και προορισμό τα νησιά, την Κρήτη και την ελληνική περιφέρεια, χιλιάδες ταξιδιώτες εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.
Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς στα λιμάνια της Αττικής, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και στους βασικούς οδικούς άξονες. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κύματα αναχωρήσεων του καλοκαιριού, με τους τελευταίους αδειούχους να παίρνουν τον δρόμο για τις διακοπές τους.
Πάνω από 129.000 επιβάτες αναχωρούν από τα λιμάνια της Αττικής
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αλλά και στα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί συνολικά 147 αναχωρήσεις πλοίων από τα λιμάνια της Αττικής, με τον αριθμό των επιβατών να αναμένεται να ξεπεράσει τους 129.000.
Μόνο το Σάββατο, περισσότεροι από 56.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τον Πειραιά, τη Ραφήνα, το Λαύριο και τα λιμάνια του Αργοσαρωνικού.
Στον Πειραιά, τα πλοία αναχωρούν διαδοχικά με προορισμό την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με τις πύλες του λιμανιού να κατακλύζονται από επιβάτες και οχήματα.
Παρά την αυξημένη κίνηση, η διαδικασία επιβίβασης εξελίσσεται ομαλά, με στελέχη του Λιμενικού να βρίσκονται επί ποδός για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών και την αποφυγή προβλημάτων.
Οι επιβάτες καλούνται, πάντως, να προσέρχονται στα λιμάνια τουλάχιστον μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, προκειμένου να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την επιβίβαση.
Αυξημένη η κίνηση και στη Ραφήνα
Ανάλογη είναι η εικόνα και στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου από νωρίς το πρωί καταφθάνουν ταξιδιώτες με αυτοκίνητα και αποσκευές.
Η Τήνος και η Άνδρος βρίσκονται μεταξύ των προορισμών με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και προς τη νότια Εύβοια.
Στους χώρους αναμονής σχηματίζονται ουρές, με οικογένειες, παρέες και ταξιδιώτες να περιμένουν για την επιβίβαση, σηματοδοτώντας την κορύφωση της θερινής εξόδου.
Στο 100% οι πληρότητες στα ΚΤΕΛ Κηφισού
Η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου δεν περιορίζεται στα λιμάνια. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό, όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητες που αγγίζουν το 100%.
Τα δρομολόγια είναι αλλεπάλληλα, με χιλιάδες επιβάτες να ταξιδεύουν προς την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία.
Αυξημένη ζήτηση καταγράφεται και για προορισμούς που συνδυάζουν οδική και ακτοπλοϊκή μετακίνηση, όπως η Κεφαλονιά.
Γεμάτα φτάνουν τα πλοία στην Κρήτη
Την ίδια ώρα, η αυξημένη τουριστική κίνηση αποτυπώνεται και στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όπου οι αφίξεις βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στην Κρήτη, με τα πλοία να φτάνουν γεμάτα από παραθεριστές αλλά και ταξιδιώτες που επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής τους για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.
Στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Κίσσαμος» αποβίβασε περίπου 1.500 επιβάτες, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς διαφορετικές περιοχές του νησιού.
Παραλίες, χωριά και τουριστικοί προορισμοί σε όλη τη χώρα γεμίζουν πλέον από επισκέπτες, καθώς η Ελλάδα μπαίνει στην εβδομάδα που παραδοσιακά καταγράφει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση του Αυγούστου.
Πηγή: www.ereportaz.gr












