Τα τελευταία χρόνια όποτε έχω την χαρά να συναντήσω την Ελευθερία και τον Μανώλη Ναδάλη τους λέω και τους βγάζω μία φωτογραφία.
Έτσι τους είπα κ σήμερα όταν τους είδα, με την κυρία Ελευθερία να μου λέει “μωρέ γιέ μου θα γίνουμε βαρετοί” Μην φοβάσαι της λέω, το αντίθετο θα γίνετε, όποιος δε θέλει ας μη μας βλέπει, εξάλλου της λέω έχουμε να βγάλουμε από πέρυσι φωτογραφία(2025) και θα βγάζουμε μία το χρόνο και έτσι δεχτηκαν.
Η σημερινή λοιπόν φωτογραφία στον γνώριμο χώρο του παλιού μαγαζιού με τα σιδηρικά, στάθηκε η αφορμή για αυτή τη μικρή αναδρομή.
Ο Μανώλης και η Ελευθερία Ναδάλη, δύο άνθρωποι που αποτελούν σύμβολα της εργατικότητας και του ήθους για τη Σίφνο, παραμένουν εκεί, στην καρδιά της καθημερινότητας του νησιού.
Ο κυρ-Μανώλης, ο έμπειρος ξυλουργός που πάντα νοιαζόταν για τα κοινά, και η κυρία Ελευθερία, το αθόρυβο στήριγμα του μαγαζιού και της οικογένειας, μεγάλωσαν δύο παιδιά με τις ίδιες σπουδαίες αξίες. Μία εξ αυτών είναι η σημερινή μας Δήμαρχος, Μαρία Ναδάλη, που συνεχίζει την παράδοση προσφοράς στον τόπο.
Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι το ιστορικό αυτό μαγαζί συνεχίζει να λειτουργεί και σήμερα υπό τη διεύθυνση του ανιψιού τους του Νίκου, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα μιας οικογενειακής παράδοσης δεκαετιών.
Για μένα προσωπικά, κάθε συνάντηση μαζί τους είναι μια πηγή χαράς. Η θέρμη με την οποία με υποδέχονται κάθε φορά που με βλέπουν, αλλά και τα καλά λόγια που έχουν πάντα να πουν για μένα και τον πατέρα μου, είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση. Είναι αυτή η αυθεντική, παλιά σιφναίικη ευγένεια που σπανίζει στις μέρες μας.
Τους ευχόμαστε από καρδιάς υγεία, δύναμη και να είναι πάντα γεροί, να μας χαρίζουν το χαμόγελό τους και να μας θυμίζουν τις ρίζες και την ποιότητα των ανθρώπων του νησιού μας.











