Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο των Κυκλάδων μας, τον Γιάννη Σκοπελίτη.
Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στην αγαπημένη του Αμοργό, αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο. Ο Γιάννης Σκοπελίτης δεν ήταν απλώς ένας ναυτικός, ήταν η «ψυχή» και ο συνδετικός κρίκος των Μικρών Κυκλάδων. Σε εποχές δύσκολες, με προσωπικό κόπο και ανιδιοτελή προσφορά, κράτησε τα νησιά μας ζωντανά, προσφέροντας ασφάλεια, σιγουριά και ελπίδα στους νησιώτες μας.
Για τις Μικρές Κυκλάδες, το όνομα «Σκοπελίτης» είναι συνώνυμο της ζωής, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.
Προσωπικά, νιώθω βαθιά ευγνώμων για τη στήριξη και την αγάπη με την οποία με περιέβαλλε σε κάθε μου βήμα. Η σοφία του και οι συμβουλές του θα με συντροφεύουν πάντα.
Ο καπετάν Γιάννης πίστευε βαθιά στους νέους ανθρώπους. Τους στήριζε έμπρακτα, τους ενθάρρυνε να ριζώσουν στα νησιά μας και να παλέψουν για το μέλλον τους, μεταδίδοντάς τους το πάθος του για τη θάλασσα και τον τόπο μας.
Φεύγει πρόωρα, αφήνοντας όμως πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά προσφοράς και ανθρωπιάς, αλλά και μια άξια οικογένεια που συνεχίζει με το ίδιο ήθος το έργο του.
Καλό ταξίδι, καπετάν Γιάννη, στις γαλήνιες θάλασσες των ουρανών. Οι Κυκλάδες δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ.
Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους το













