Ενας 28χρονος Αιγύπτιος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου στο κέντρο της Αθήνας.
Με βάση τους ισχυρισμούς του 28χρονου, ο ίδιος και το 73χρονο θύμα συναντήθηκαν πριν από το περιστατικό. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του, όπου σημειώθηκε συμπλοκή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ποινικολόγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και είχε υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο είχε απορριφθεί. Παράλληλα, εις βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2024 για υπόθεση που αφορά ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Γεωργίου εντοπίστηκε νεκρός από συγγενείς του στο γραφείο του σε πολυκατοικία της 3ης Σεπτεμβρίου το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Νίκο Καλόγρηα και Συμεών Μεσογίτη, ο θάνατος του δικηγόρου επήλθε από πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και στον θώρακα, οι οποίες προκλήθηκαν από θλων και αμβλύ όργανο. Αντιθέτως, δεν διαπιστώθηκαν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβόλο όπλο.
Πηγή: www.kathimerini.gr













