Όταν ψωνίζετε είναι σημαντικό να κοιτάτε την ποιότητα αλλά και την ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα αν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε προβλήματα υγείας.
Ωστόσο υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δεν λήγουν ποτέ και αν αποθηκευθούν σωστά μπορούν να καταναλωθούν για χρόνια χωρίς να χάσουν τις διατροφικές τους αξίες και τις ιδιότητες.
Μυλόξιδο
Αν αποθηκεύεται σε χώρο που δεν το βλέπει ήλιος τότε δεν χάνει τις ιδιότητες του και δεν θα λήξει ποτέ.
Μέλι
Μπορεί να αλλάξει το χρώμα και η υφή του αλλά το μέλι αν είναι κλεισμένο ερμητικά σε βάζο μπορεί να κρατήσει για εκατοντάδες χρόνια.
Ρύζι
Το γνωρίζετε ότι σε κατακόμβες στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκαν αποθήκες με ρύζι το οποίο μπορούσε να καταναλωθεί; Οπότε είναι σαφές ότι δεν ρύζι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Βέβαια προσοχή γιατί πρέπει να είναι μακρυά από υγρασία.
Αλάτι
Όταν διατηρείτε μακριά από υγρασία το αλάτι είναι “Αθάνατο”. Και γιατί όχι αφού είναι θρυμματισμένη πέτρα;
Σάλτσα Σόγιας
Αν η φιάλη που περιέχεται μέσα η σάλτσα σόγιας δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τότε παραμένει αναλλοίωτη, διαφορετικά αν ανοιχτεί έχει μικρή διάρκεια ζωής.
Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε ΠΑΝΤΑ και ποιες να μην πλένετε ΠΟΤΕ
Ζάχαρη
Όπως το μέλι, όταν φυλάσσεται σε ερμητικά σφραγισμένο δοχείο, η λευκή ή η καστανή ζάχαρη, δεν λήγει ποτέ.
Ξερά Φασόλια
Αν είναι προφυλαγμένα από παράσιτα τότε τα φασόλια δεν λήγουν ποτέ. Βέβαια μετά από καιρό μπορεί να θέλουν περισσότερο βράσιμο αλλά η διατροφική αξία τους παραμένει η ίδια
Σιρόπι Σφένδαμου
Εάν το διατηρήσετε σε κατάψυξη, το σιρόπι σφενδάμου δεν έχει ημερομηνία λήξης.
Αλκοολούχα ποτά
Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να τελειώσετε αυτό το μπουκαλάκι ουίσκι που ανοίξατε προχτές με τους φίλους σας γιατί το αλκοόλ δεν λήγει ποτέ. Ίσως να χάσει λίγο άρωμα αλλά η δύναμη του παραμένει αμετάβλητη.
πηγή:https://toftiaxa.gr