ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 35-45 ΤΕΜΑΧΙΑ
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ 200 gr
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ 100 gr
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 200 gr
ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ 100 gr
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 80 gr
ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ή BRANDY 2 ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ «ΤΥΛΙΓΜΑ»
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 150 gr
Ή ΚΑΚΑΟ 50 gr
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και μέσα του ρίχνουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια. Παίρνουν μια βράση και τα αφαιρούμε από το νερό.
Τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε ψιλό καρεδάκι.
Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια
Βάζουμε την κουβερτούρα σ’ ένα κοίλο σκεύος, και κατόπιν αυτό σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν λιώσει η σοκολάτα, αμέσως αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά….
Ευθύς αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέσα στην σοκολάτα, εκτός από αυτά που είναι για το «τύλιγμα». Κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες να κρυώσουν για να μπορούμε να πλάσουμε τα αμυγδαλωτά.
Μετά από αυτό, πλάθουμε τα αμυγδαλωτά στο σχήμα που θέλουμε και τα «τυλίγουμε» σε ζάχαρη άχνη ή κακάο.
Αν θέλουμε τα αμυγδαλωτά που επιλλέξαμε να τυλίξουμε με άχνη, να είναι λίγο bitter (να είναι υπόπικρα δηλαδή), προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας, μια κουταλιά της σούπας κοσκινισμένο κακάο….