Σε λίγες ώρες θα καταπλεύσει στο λιμάνι των Καμαρών της Σίφνου το “Εξπρές Σκιάθος” της Hellenic Seaways.

To πλοίο αντικαθιστά το “Αρτεμις” κατά την περίοδο της ετήσιας ακινησίας του.
Η εταιρεία δρομολόγησε φέτος το “Εξπρές Σκιάθος” στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια για να καλύψει την απουσία του “Άρτεμις”.
Να θυμίσουμε πως πέρισυ η γραμμή είχε μείνει ορφανή για ένα μήνα γεγονός που δυσκόλεψε πολύ την επικοινωνία με τη Σύρα και την Πάρο. 

Το πλοίο καθελκύστηκε το 1996 με το όνομα «Supercat Χαρούλα» για την GOUTOS LINES, την εταιρεία του Γιώργη του Γούτου.

Το πλοίο χτιζόταν για 2,5 χρόνια στο Πέραμα σε σχέδια του καθηγητή του Πολυτεχνείου κυρίου Παπανικολάου και με την επίβλεψη γερμανών ειδικών (γερμανικός νηογνώμονας). Οι συνεχείς απεργίες είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η παράδοση του πλοίου. Οι συνθήκες ναυπήγησης πλοίου στην Ελλάδα δεν ήταν οι καλύτερες με αποτέλεσμα στην αρχή της καριέρας του το πλοίο να παρουσιάσει προβλήματα που αφορούσαν κυρίως τη μεταφορά των φορτηγών. Όταν, τελικά, ήρθε το «Σουπερ Κατ Χαρούλα» στη Ραφήνα, δέχθηκε μεγάλο πόλεμο από τις άλλες εταιρείες που εκείνη την εποχή δούλευαν σε κοινοπραξία.

Το «Supercat Χαρούλα» έγινε σιγά-σιγά ένα από τα πλοία-αστέρια του Αιγαίου και  κατάφερε να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο στη διακίνηση επιβατών και οχημάτων.Tο 2000, το πλοίο πέρασε και αυτό στην πλοιοκτησία της Hellas Ferries (Minoan Flying Dolphins). 

Με το όνομα “Εξπρές Σκιάθος” το πλοίο δουλεύει από τότε ανελλιπώς στη γραμμή από το Βόλο για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο με μεγάλη επιτυχία.
Στη γραμμή των Βορείων Σποράδων έχει κλείσει δεκαοκτώ χρόνια.

Για πολλά χρόνια καπετάνιος του πλοίου ήταν ο καπετάν-Γιαννούλης Χαζάπης, από τις Στενιές της Άνδρου, ο οποίος ταξίδεψε για πολλά χρόνια με τα πλοία του Γιώργη Γούτου.  Το 1996 ανέλαβε την πλοιαρχία του “Super Cat Haroula”. Το πλοίο παρέμεινε με τον καπετάν-Γιαννούλη Χαζάπη στη γραμμή Ραφήνας-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου μέχρι το φθινόπωρο του 1999. Πλοίο και καπετάνιος συνέχισαν τα ταξίδια τους στις Βόρειες Σποράδες με τα σινιάλα της Hellas Ferries και της Hellenic Seaways.
Ο καπετάν-Γιαννούλης Χαζάπης συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια.


Aύριο το πρωΐ το “Εξπρές Σκιάθος” θα προστεθεί στη μακριά λίστα των πλοίων που έχουν προσεγγίσει το λιμάνι της Σίφνου.Advertisements