Αναχώρησε πριν από λίγο με το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ από το λιμάνι της Σίφνου η αποστολή του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου για την συμμετοχή του στην προβολή της παράδοσής και της γαστρονομίας της Σίφνου στο νομό Έβρου.

Τα Σιφνέικα προιόντα και τα τσικάλια μπήκαν στους ντρουβάδες φορτώθηκαν και σε λίγες ώρες στην Ορεστιάδα θα μυρίζει ρεβυθάδα υπό των ήχων βιογκιών και λαούτθων.

Ακολουθεί το πρόγραμμα προβολής της Σίφνου στο νομό Έβρου:

Δράσεις:

Παρασκευή 14-02-2020
-Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 06.00 π.μ. (Αντί χειραποσκευής θα παραλάβετε ο καθένας από ένα σακίδιο με πράγματα που θα χρησιμοποιηθούν για τις παρουσιάσεις).
-Αναχώρηση στις 07.20 π.μ. και άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 08.20 π.μ.

  • 09.00 π.μ. αναχωρούμε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για Ξάνθη όπου θα έχουμε συνάντηση με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης. Ξενάγηση στο λαογραφικό τους μουσείο, παρουσίαση της φορεσιάς των Πομάκων, των τραγουδιών και των εθίμων τους. Στο μουσείο αυτό θα γίνει και η παρουσίαση της σιφνέικης φορεσιάς.
    Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το χορευτικό εργαστήρι «ΦΕΞ» Ξάνθης και ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο (ένα από τα ωραιότερα λαογραφικά μουσεία της χωρας).
    -14.00 μ.μ. Αναχώρηση από Ξάνθη προς Σουφλί. Επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας μεταξιού. (μας ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί εκεί φωτογράφιση της φορεσιάς της Σίφνου, η οποία αποτελείται από 90% μετάξι).
    -17.00 μ.μ. Αναχώρηση για Ορεστιάδα.
    -18.00 μ.μ. Άφιξη στην Ορεστιάδα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
    -19.30 μ.μ. Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Ορεστιάδας και επίσκεψη στο χώρο όπου στεγάζεται το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας «το Γέννημα», όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο χορού Θράκης και Σίφνου.

Σάββατο 15-02-2020
-06.00 π.μ. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για Αδριανούπολη για μια σύντομη ξενάγηση.
-13.00 μ.μ. Επιστροφή στην Ορεστιάδα.
-16.00 μ.μ. Πρόβα του χορευτικού μας για την ετήσια χοροεσπερίδα του Εργαστηρίου Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας «το Γέννημα» με έθιμα της Αποκριάς από όλη την Ελλάδα.
-20.30 μ.μ. Χοροεσπερίδα

Κυριακή 16-02-2020
-08.30 π.μ. Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας (με παραδοσιακές φορεσιές).
-09.30 π.μ. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το παραδοσιακό χωριό Βύσσα όπου θα συμμετέχουμε μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής», το Σύλλογο γυναικών Πύργου, το Σύλλογο Δράσεων Νεοχωρίου «Άγιος Αθανάσιος» και το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας «το Γέννημα», σε τηλεοπτικό γύρισμα στην πλατεία του χωριού με θέμα «Τοπική Γαστρονομία και έθιμα της Αποκριάς».
-19.00 μ.μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα 17-02.2020
-05.30 π.μ. Αναχώρηση από την Ορεστιάδα για το αεροδρόμιο και άφιξη στο αεροδρόμιο.
-09.20 π.μ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η συγκεκριμένη δράση προβολής της Σίφνου είναι συγχρηματοδότηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου και του Δήμου Σίφνου.

Ευχαριστούμε το Δήμο Σίφνου για τη στήριξή του στις δράσεις μας.

Με εκτίμηση,
Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Advertisements