Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2026
15.4 C
Sifnos
Αρχική Ενδιαφέροντα ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ...

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ

0
Λιμενικό σκάφος κατευθύνεται προς το φορτηγό πλοίο Baris με σημαία Κιριμπάτι, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 700 παράτυποι μετανάστες, να ρυμουλκείται προς την Ιεράπετρα, στην Κρήτη, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014. Το πλοίο εντοπίστηκε την Τρίτη 25/11 να πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Οι παράτυποι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με μικρά σκάφη και λάντζες στο λιμάνι της Ιεράπετρας και από εκεί στο κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης», όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικίας 51, 34, 32, καθώς και μιας 36χρονης αλλοδαπής προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση των άρθρων 3 και 5 του Π.Δ. 48/2018 όπως ισχύει (Επιτρεπόμενα αλιευτικά εργαλεία και μέθοδοι αλίευσης/Ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός αλιευόμενων ατόμων, αντίστοιχα) το οποίο τιμωρείται με το άρθρο 8 του ίδιου Π.Δ.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν στο σκάφος τους στο λιμάνι της Θάσου να έχουν αλιεύσει με καταδυτικές στολές/συσκευές και να μεταφέρουν παράνομα άνω του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων αλιευμάτων “HOLOTHURIA SPP”. Ειδικότερα, είχαν αλιεύσει χίλια εξακόσια ογδόντα άτομα αυτού του είδους αντί του επιτρεπτού των τετρακοσίων ατόμων ανά ημέρα και ανά σκάφος. Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπολειπόμενου μεγέθους ολοθούριων, κάτω από το επιτρεπτό όριο των εκατόν ογδόντα γραμμαρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός, ενώ τα αλιεύματα επιστράφηκαν στη θάλασσα καθώς ήταν ζωντανά.

Διαφήμιση