Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 28 Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Σίφνου.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:11 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σίφνου. Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα 17,1 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρο το νησί, αλλά και σε γειτονικά νησιά των Κυκλάδων, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές ή προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική δραστηριότητα στη Σίφνο εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά από μια σειρά δονήσεων που καταγράφηκαν στην περιοχή των Σποράδων, οι οποίες έφτασαν έως και τα 4,9 Ρίχτερ, καθιστώντας τη σημερινή ημέρα ιδιαίτερα έντονη σεισμικά για αρκετές περιοχές της χώρας.

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ αισθητή στη Σίφνο – Πού εντοπίστηκε το επίκεντρο
Κατηγορίες











