Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026
15.5 C
Sifnos

Με τον καπετάν Κυριάκο Μουζάκη στο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

Διαφήμιση

Tο Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 βρεθήκαμε για λίγο στην πάντα φιλόξενη γέφυρα του “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ».
Το πλοίο της FAST FERRIES κατάφερε φέτος το καλοκαίρι να καλύψει με τρόπο εξαιρετικό το κενό που δημιούργησε η αποδρομολόγηση του «ΑΝΕΜΟΣ».
Η πληρότητα του πλοίου το καλοκαίρι του 2026 πρέπει να είναι από τις μεγαλύτερες των πλοίων του Αιγαίου.
Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στο πλήρωμα και την εταιρεία να καλύψουν τις ανάγκες μίας γραμμής που χρόνο με τον χρόνο γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.
Το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην γραμμή Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Σαντορίνη.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» είναι το πλοίο που μαζί με το «ΜΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» αποτελούν τα καλύτερα πλοία που πέρασαν ποτέ από τις γραμμές μας.
Για δέκα ολόκληρα χρόνια το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ταξιδεύει ανελλιπώς τους περισσότερους μήνες του χρόνου.
Αποτελεί αξία αξεπέραστη για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες οδηγούς της γραμμής.
Ο καπετάν-Κυριάκος Μουζάκης είναι ένας Καπετάνιος με τριάντα έξι χρόνια θαλασσινής καριέρας.
Από αυτά τα χρόνια τα περισσότερα χρόνια τα πέρασε στις γέφυρες των πλοίων της ZANTE FERRIES.
Γεννημένος στο Άνω Γερακάρι της Ζακύνθου προέρχεται από αγροτική οικογένεια.
Όμως, ο ίδιος αγαπούσε τη θάλασσα και κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Τελείωσε την Σχολή των Πλοιάρχων στον Ασπρόπυργο το 1984 και παρά τις δυσκολίες μπόρεσε μέσα στην ναυτιλιακή κρίση, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, να βρει την πολυπόθητη θέση στα καράβια για το μπάρκο των δώδεκα μηνών που αποτελούσε προϋπόθεση για το δίπλωμα του Ανθυποπλοιάρχου.

Στην συνέχεια ταξίδεψε με τα φορτηγά του Ωνάση και άλλων εταιρειών.

Τον Σεπτέμβριο του 1995 ήλθε ως υποπλοίαρχος στο οχηματαγωγό «Άγιος Διονύσιος Σ», με το γράμμα «Σ» να προέρχεται από το επίθετο του Αγίου Νεκταρίου που ήταν Σιγούρου.
Το πλοίο αυτό το παρέλαβαν από την Τζέντα για να αντικατασταθεί το «Άγιος Διονύσιος Ι», το οχηματαγωγό πλοίο με το οποίο η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 1991.

Το «Διονύσιος Σολωμός» το έφερε από την Ιαπωνία ο καπετάν-Χάρης Λεκάκης.
Στην Ελλάδα το ανέλαβε από την αρχή ο καπετάν-Κυριάκος Μουζάκης.

Το πλοίο το έφεραν στην Ζάκυνθο στις 28 Οκτωβρίου 1999, γύρω στις δέκα και μισή το πρωϊ.
Η σκηνή της άφιξης του πλοίου στην Ζάκυνθο με τον κόσμο που το υποδέχεται παραμένει ανεξίτηλη στη μνήμη του Καπετάνιου.

Το πλοίο ξεκίνησε δρομολόγια με τον Καπετάν-Κυριάκο Μουζάκη στο τιμόνι στις 29 Ιανουαρίου 2000.
Από τον Δεκέμβριο του 2014 και έως το 2018 ανέλαβε Καπετάνιος στο « Φιορ ντι Λεβάντε» της Levante Ferries.

Όμως, καθώς λένε, το αίμα νερό δεν γίνεται και τον Μάρτιο του 2019 επέστρεψε στην ZANTE FERRIES αναλαμβάνοντας το «Αδαμάντιος Κοραής».

Και την άνοιξη του 2024 επέστρεψε ξανά στο «Διονύσιος Σολωμός».

Ο καπετάν-Κυριάκος Μουζάκης είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος που μπόρεσε να μεταλαμπαδεύσει κάποια από τα μυστικά της τέχνης του Πλοιάρχου στους νεότερους, τόσο στη μανούβρα όσο και στην διοίκηση του πλοίου.

Φέτος έχει μία ξεχωριστή χαρά καθώς στο πλοίο ταξιδεύει ως υποπλοίαρχος ο γιος του, ο καπετάν-Κώστας Μουζάκης.


Για έναν άνθρωπο με τριάντα χρόνια θαλασσινής υπηρεσίας είναι πραγματικά τόσο όμορφο να βλέπει τον καπετάν-Κώστα Μουζάκη να ακολουθεί τους ίδιους δρόμους της θάλασσας.
Στην γέφυρα του πλοίου συναντήσαμε και τον δεύτερο Καπετάνιο του πλοίου, τον καπετάν-Γιώργο Μαρκαντώνη, ο οποίος έχει δεθεί με το πλοίο και το πλήρωμα του «Διονύσιος Σολωμός».
Στο πλοίο της FAST FERRIES ήρθε από το «BLUE STAR MYKONOS» της BLUE STAR FERRIES.
Συναντήσαμε ακόμα τον Δημήτρη τον Πυλαρινό, ο οποίος συμπληρώνει και αυτός πολλά χρόνια στα καράβια.


Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον καπετάν-Κυριάκο Μουζάκη και τον καπετάν-Κώστα Μουζάκη και τον καπετάν-Γιώργο Μαρκαντώνη, τον Δημήτρη Πυλαρινό, τον καπετάν-Κυριάκο Μουζάκη και τον καπετάν-Κώστα Μουζάκη.

Ευχαριστούμε πολύ τον καπετάν-Κυριάκο Μουζάκη, το πλήρωμα και την εταιρεία του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» για όλα όσα πρόσφεραν τούτο το καλοκαίρι στα νησιά μας.
Και όλοι εύχονται να συνεχίσουν για χρόνια να βρίσκονται εδώ δίπλα μας σε φουρτούνες και καλοσύνες.

Διαφήμιση

Top επιλογές της εβδομάδας

Με τη σφραγίδα της σιφνέικης φιλοξενίας ξεκινά το 18ο Φεστιβάλ «Τσελεμεντέ» – Η όμορφη υποδοχή των συμμετεχόντων από συλλόγους στο λιμάνι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Γέμισε κόσμο και όμορφες στιγμές σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2026 το λιμάνι Καμαρών Σίφνου!Η Σίφνος φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται από σήμερα έως και το Σάββατο το 18ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Έναν θεσμό-ορόσημο,...

Μετά από 10 χρόνια «σιωπής»: Ρίγη συγκίνησης στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας και Αγίας Τριάδας στον Πλατύ Γιαλό Σίφνου.Βίντεο

Όμορφη και ευλογημένη η σημερινή ημέρα για το νησί μας, καθώς μια σπουδαία εκκλησιά της Σίφνου ζωντάνεψε ξανά. Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από κάθε γωνιά του νησιού, τελέσθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στη ...

Σίφνος στα μέσα Σεπτέμβρη: Γέμισε κόσμο το λιμάνι, υποδέχτηκε το 14ο πλοίο της Seajets, “superspeed jet4” και ετοιμάζεται για τον «Τσελεμεντέ».Βίντεο-φωτογραφίες

Αύγουστο θύμισε σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι στις Καμάρες της Σίφνου, με την κίνηση να χτυπάει «κόκκινο» και τον κόσμο να γεμίζει την προβλήτα, αποδεικνύοντας ότι το καλοκαίρι στο νησί μας κρατάει ακόμα γερά!Η μέρα σημαδεύτηκε από μ...

Σίφνος:Πωλείται η επιχείρηση ΕΝ ΛΕΥΚΩ CAFE στις Καμάρες

Πωλείται η επιχείρηση ΕΝ ΛΕΥΚΩ CAFE στις Καμάρες της Σίφνου.Η επιχείρηση είναι πλήρως λειτουργική και εξοπλισμένη.Πληροφορίες: τηλ 2284035307, ώρες καταστήματος 08:00-14:00 και 17:00-23:00
18,209ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,217ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,877ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
14,030ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικά άρθρα

Κατηγορίες